sectores inflacion

Deutsche Bank s'ha desmarcat del consens -incloent-hi els bancs centrals-, que considera que la inflació és un problema transitori, i ha advertit en un informe que no serà una cosa que desapareixerà i que podria provocar una crisi durant els propers anys.

Segons el banc alemany, centrar-se en els estímuls desestimant els temors inflacionistes resultarà un error, si no a curt termini, però el 2023 i més endavant.

L'anàlisi apunta especialment a la Reserva Federal (Fed) i el seu nou marc en el qual tolerarà una major inflació en nom d'una recuperació plena i inclusiva. La companyia sosté que la intenció de la Fed de no endurir la política fins que la inflació mostri un augment sostingut tindrà repercussions nefastes.

"La conseqüència de la demora serà una major pertorbació de l'activitat econòmica i financera que la que es produiria quan la Fed finalment actuï", van escriure l'economista en cap de Deutsche, David Folkerts-Landau, i altres, segons recull CNBC. "Al seu torn, això podria crear una recessió important i desencadenar una cadena de dificultats financeres a tot el món, especialment als mercats emergents", han afegit.

Com a part del seu enfocament de la inflació, la Fed no apujarà els tipus d'interès ni reduirà el seu programa de compra d'actius fins que vegi un "progrés addicional substancial" cap als seus objectius inclusius. Diversos funcionaris del banc central han dit que no estan a prop d'aquests objectius. No obstant això, la secretària del Tresor, Janet Yellen, ja ha deixat diverses vegades sobre la taula la possibilitat d'augmentar tipus. L'última, aquest mateix cap de setmana.

Els responsables de la política econòmica afirmen que l'actual augment de la inflació és temporal i que es reduirà un cop que desapareguin les interrupcions del subministrament i els efectes de base dels primers mesos de la crisi de la pandèmia de coronavirus. Davant d'això, l'equip de Deutsche considera que els estímuls agressius i els canvis econòmics fonamentals generaran una inflació futura que la Fed no estarà preparada per afrontar.

"Pot ser que es tarda un any més, fins a 2023, però la inflació tornarà a sorgir. I encara que és admirable que aquesta paciència es degui al fet que les prioritats de la Fed estan canviant cap a objectius socials, descuidar la inflació deixa les economies mundials assegudes sobre una bomba de rellotgeria", va advertir Folkerts-Landau. "Els efectes podrien ser devastadors, especialment per als més vulnerables de la societat", va afegir.

Noticias relacionadas

contador