ep turistas en la plaza de la natura del park guell de barcelona
DAVID OLLER - EUROPA PRESS

Les estades en hotels espanyols es van enfonsar un 73% al juliol respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a 11,4 milions, la qual cosa indica el dur impacte de la pandèmia sobre el sector turístic espanyol, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La dada és millor que la de juny, quan les pernoctacions als hotels espanyols es van desplomar un 95%, després de les caigudes del 99% al maig i del 100% a l'abril pel confinament, però torna a mostrar el duríssim impacte que la pandèmia està tenint sobre el sector turístic, que suposa més del 10% del PIB espanyol.

El nombre d'establiments oberts va augmentar al juliol respecte al mes anterior, fins a 5.896 des de 12.068, però aquesta xifra encara és gairebé un 30% inferior a la de fa un any.

El total de places ofertes al juliol va ser 1.025.713, un 52,7% del total. Durant aquest mes, 4,3 milions de viatgers es van allotjar en algun establiment hoteler, un total de 11,5 milions de pernoctacions. Aquestes xifres suposen un 35,7% i 26,6%, respectivament, de les estimades fa un any.

Pese a la progresiva apertura de las fronteras exteriores, el INE destaca que los viajeros residentes en España sostuvieron en mayor medida la actividad hotelera del mes de julio, con 3,2 millones de viajeros frente a 1,1 millones de no residentes.

Ello se refleja también en el volumen de pernoctaciones, que alcanzan los 7,4 millones en el caso de los residentes, frente a los 4,1 millones de los no residentes. La estancia media de los viajeros en los hoteles españoles bajó en julio un 25,5% interanual, situándose en 2,7 pernoctaciones por viajero, a pesar de que los precios se abarataron un 8,2%.

En los siete primeros meses de este año se han producido 55,6 millones de pernoctaciones en hoteles españoles, un 71,1% menos que en el mismo periodo de 2019.

Noticias relacionadas

contador