• El bitcoin puja moderadament i tracta de recuperar els 14.000 dòlars
cbcriptodivisas

Recuperació al mercat de les divises de xifrat que es deixa bressolar per la prima de risc regulador. Les notícies que arriben des de Corea del Sud, on s'han relaxat els missatges sobre una imminent prohibició de les operacions amb monedes digitals, tenyeixen de verd els tokens digitals que es recuperen de les caigudes de sessions anteriors.

La capitalització total del mercat, que s'havia desplomat 100.000 milions de dòlars durant unes poques jornades, després que el ministre de Justícia sud-coreà, Park Sang-ki, anunciés una llei que obligaria a les plataformes d'intercanvi a baixar la persiana, remunta per sobre dels 700.000 milions de 'bitllets verds'. El gabinet de la presidència de la nació ha matisat aquestes declaracions i ha assegurat que la legislació no està acabada, deixant entreveure que no ha pres una decisió definitiva.

Corea del Sud representa entre el 6% i el 12% de les operacions en bitcoins

El país és ara un dels principals mercats de comerç de moneda digital, ja que representa entre el 6% i el 12% de les operacions en bitcoins, segons la web CryptoCompare. Pel que fa a l’ethereum, aquesta xifra és més alta, entorn del 14%. I els inversors han celebrat amb moderades compres l'aclariment del govern de Moon Jae In, que també ha puntualitzat que la llei està lluny de ser aprovada. L'actiu virtual que més puja a aquesta hora és el ripple, que afegeix a prop d'un 20% i recupera els 2 dòlars.

El bitcoin escala un moderat 1,5% i baralla per recuperar els 14.000 dòlars i l’ethereum guanya un 0,5%. Malgrat l’alleugeriment de curt termini, la reina de les monedes digitals es troba afeblida perquè les informacions que arriben de Corea del Sud posen la cirereta a una setmana durant la qual els rumors s'han succeït sobre mesures que diversos països asiàtics estan preparant sobre el mercat de les monedes de xifrat. Les notícies que la Xina està pressionant les empreses dedicades al minat de monedes digitals perquè liquidin la seva activitat ha provocat la fugida dels inversors en el bitcoin i en la resta de ‘virtuals’.

"És probable que l'aprovació d'una llei que tanqui les plataformes d'intercanvi de monedes digitals a Corea del Sud tingui un cert impacte baixista en el curt termini, però igual que va succeir quan es van prohibir a la Xina, tot el volum negociat allà es mourà a altres mercats. En altres situacions similars, quan s'han publicat notícies bastant negatives, el bitcoin ha realitzat una ràpida i violenta correcció a curt termini per posteriorment girar-se i marcar nous màxims", assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.

"Perquè es produís un autèntic crac del bitcoin s’hauria de prohibir a nivell global o, si no, als EUA i la Unió Europea, cosa que actualment considero poc probable. El que sí que veurem segurament aquest any serà, d'una banda, una guerra entre les divises fiat tradicionals, que es convertiran el model electrònic (un exemple clar d'això és el desenvolupament que està fent el BoE amb la lliura esterlina) i les monedes digitals, i d'altra, una veritable lluita entre les diferents monedes digitals durant la qual no seria descartable una pèrdua de l'hegemonia del bitcoin enfront d'altres competidors directes com ripple, bitcoin cash o litecoin", afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador