ep sesioncontrolgobiernocongreso
Eduardo Parra - Europa Press

Ciutadans ha ofert al Govern pactar un sistema d'arbitratge per tal d'acordar devolucions de quantitats indegudament pagades en la tributació de les despeses de constitució d'una hipoteca, un cop el Tribunal Suprem resolgui aquesta qüestió.

"Ens oferim a arribar a acords per arbitrar solucions. Milions de famílies han pagat un impost que, sembla ser, no els correspon, i això ha de tenir una compensació i un canal per compensar aquests impostos derivats d'un contracte o d'una clàusula abusiva", ha dit el president de Ciutadans, Albert Rivera.

Durant la seva intervenció davant el seu grup parlamentari al Congrés aquest dimecres, Rivera ha assenyalat que aquesta qüestió s'ha de resoldre "immediatament" i "després els poders públics arbitraran solucions perquè la gent, si així finalment es decideix, pugui cobrar el que és seu".

Així, ha recordat que després de la condemna a les entitats financeres a retornar les clàusules sòl la seva formació ja va acordar "una solució pactada" per tornar quantitats indegudament cobrades a consumidors d'hipoteques.

"MALA DECISIÓ AL SUPREM"

"Ara tenim una resolució judicial que, a més, està bloquejada, als llimbs. Més enllà del que decideixi el Suprem, això genera inseguretat jurídica als bancs, però sobretot a les famílies", ha postil·lat el líder de Ciutadans.

En aquest sentit, ha criticat "una mala decisió al Tribunal Suprem" que manté en suspens tothom que estigui a l'espera de signar una hipoteca o decidir-se a emprendre una compra d'habitatge. "Tots aquests somnis estan avui truncats i paralitzats per una mala decisió al Tribunal Suprem", ha dit.

"Demanem al poder judicial, amb tota la distància i amb tot el respecte, que (decideixi) com més aviat millor, què és important per a la seguretat jurídica, per a les famílies espanyoles i el futur del model hipotecari", ha manifestat.

Noticias relacionadas

contador