ep fachadatribunal supremo 20170511154302
EUROPA PRESS

El president de la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem que va decidir paralitzar i revisar la sentència que obliga els bancs a pagar l'impost de les hipoteques, Luis María Díez-Picazo, va exercir com a professor al Col·legi Universitari d'Estudis Financers (CUNEF), institució propietat de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), la patronal bancària.

Segons una informació publicada pel diari digital Infolibre, Díez-Picazo tenia l'autorització del Consell General del Poder Judicial per exercir la docència en aquest centre com a professor de Dret Constitucional durant el curs 2016-2017. Alguns portaveus del magistrat han confirmat que Díez-Picazo va ser professor d'aquest centre, tot i que han assegurat que a l'actualitat "ja no té cap relació amb CUNEF".

Aquest centre universitari està adscrit a la Universitat Complutense, de manera que la vinculació entre el centre CUNEF i l'Associació Espanyola de Banca és de dependència directa.

Díez-Picazo va decidir revisar la sentència del Tribunal Suprem apel·lant a l’"enorme repercussió econòmica i social". Un acte que ha generat gran polèmica. Mentrestant, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, es va reunir aquest dilluns d'urgència amb els magistrats que van dictar la sentència.

Durant aquesta trobada van acordar que l'alt tribunal es reuneixi el proper 5 de novembre per fixar la seva postura definitiva sobre aquest assumpte.

Noticias relacionadas

contador