ep coronavirus- xi jinping insta a una mayor cooperacion internacional en todos los frentes para
XINHUA

El parlament xinès, el Congrés Nacional Popular, va aprovar aquest dijous la proposta d'imposar una nova llei de seguretat nacional per a Hong Kong, aplanant el camí perquè la legislació s'apliqui a la ciutat.

El Congrés Nacional Popular va votar 2.878 a 1 a favor del projecte de llei, que facilitarà el camí perquè el seu Comitè Permanent - un òrgan de decisió més petit - procedeixi a elaborar els detalls de la legislació que s'aplicarà a Hong Kong. Sis membres del CNP es van abstenir en la votació.

El primer ministre xinès, Li Keqiang, el segon al comandament al país, va dir després de la votació que la llei està "dissenyada per mantenir la idea d''un país, dos sistemes' i per propiciar la prosperitat i estabilitat a llarg termini d'Hong Kong".

Hong Kong és una regió administrativa especial de la Xina que es regeix pel principi de 'un país, dos sistemes', que permet a la ciutat algunes llibertats que no tenen els habitants del continent. Això inclou el poder d'autogovern, drets electorals limitats i un marc jurídic i econòmic en gran mesura separat del de la Xina continental.

Abans de conèixer-se aquesta última decisió, es van tornar a encendre les protestes a Hong Kong, amb una gran quantitat de gent sortint al carrer des del divendres. Els Estats Units han criticat la mesura de Pequín i han dit que soscava les llibertats i l'autonomia d'Hong Kong, una antiga colònia britànica que va tornar al govern xinès el 1997.

Els detalls de la llei són encara escassos, però se centrarà en la secessió, la subversió del poder de l'Estat, les activitats terroristes i la interferència estrangera, ha dit el govern xinès.

Noticias relacionadas

contador