ep espana pierde de media 23 comercios al dia en los ultimos cuatro anos segun ata
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Catalunya és la primera Comunitat Autònoma que anuncia noves restrucciones per contenir la pandèmia, a la recta final del Nadal i davant les galopants dades de propagació de virus a la regió. En concret, el Govern de la Generalitat preveu contenir el que ja es considera com a tercera onada amb una aturada de l'activitat durant 10 dies que inclou un confinament municipal diari, centres comercials de més de 400 metres quadrats tancats i tancament de comerços no essencials els caps de setmana.

Restauració i cultura es mantindran sense canvis, amb horaris ajustats a dues franges en el cas dels bars i restaurants. L'esport també es restringeix, únicament a aquell que pot realitzar-se a l'aire lliure, mentre que les escoles tornaran a l'activitat l'11 de gener, com estava previst, tot i que les activitats extraescolars romandran tancades a excepció d'aquelles que es realitzin al costat del grup bombolla.

Els indicadors que marquen l'evolució de l'epidèmia a Catalunya segueixen a l'alça. La taxa del risc de rebrot ha pujat: diumenge arribava a un nivell de 422, i 24 hores després està en 500. Durant les últimes 24 hores, a més, s'han registrat 144 noves hospitalitzacions per la COVID-19, que eleven la xifra d'ingressats a 2.084, dels quals 392 estan en llits d'UCI.

La velocitat de reproducció de la malaltia (rt) ha pujat i està en 1,27, mentre que la incidència acumulada durant els últims 14 dies és de 409,14 per cada 100.000 habitants. La xifra de morts total se situa en 17.223, que són 32 més que els registrats diumenge: 10.660 en hospital o centre sociosanitari, 4.388 en residència, 985 en domicili i 1.190 que no són classificables per manca d'informació.

Noticias relacionadas

contador