ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino en su comparecencia ante el congreso para
CONGRESO

Nadia Calviño, vicepresidenta i ministra d'Economia i Transformació Digital, ha indicat que la implementació, l'any vinent, del pla finançat amb recursos de la Unió Europea podria servir d'estímul a la recuperació de l'economia espanyola, així com impulsar el seu creixement més enllà del 7,2% previst pel Govern.

La ministra ha explicat, en una entrevista amb Bloomberg TV, recollida per Europa Press, que les negociacions sobre aquest programa s'estan duent a terme actualment a Brussel·les. A la capital belga s'està tractant d'accelerar el procés per a poder iniciar la seva aplicació des de l'1 de gener de 2021.

En aquest sentit, Calviño ha defensat que la perspectiva per a 2021 "és bastant positiva". "La nostra previsió de creixement és del 7,2%, la mateixa que va publicar ahir el Fons Monetari Internacional (FMI) i podria fins i tot ser incrementada amb la implementació del pla de recuperació", ha assenyalat.

L'FMI espera que l'economia espanyola s'enfonsarà enguany un 12,8%, mentre confia en un rebot del 7,2% el 2021, la qual cosa faria d'Espanya el país de l'eurozona que més creixerà l'any vinent.

La ministra, que ha reconegut el paper exercit pel Banc Central Europeu (BCE) a l'hora de facilitar als governs europeus l'adopció de mesures minimitzant l'impacte econòmic i social de la pandèmia, ha destacat també la forta confiança dels mercats en Espanya.

"Crec que no és només el BCE, sinó també la confiança dels mercats la que ens està ajudant a afrontar de la manera més eficaç aquesta pandèmia", ha subratllat.

PRESSUPOSTOS

D'altra banda, Calviño ha destacat la importància de tirar endavant els comptes per a 2021, que ha assenyalat com a prioritaris, ja que permetran canalitzar els recursos procedents de la UE, per la qual cosa ha expressat la seva confiança que tots els partits polítics estaran a l'altura en un moment extraordinari i donaran suport a un pressupost que permetria la implementació de grans inversions en 2021 i la transformació de l'economia espanyola.

"Estem treballant intensament per a tirar endavant la votació sobre els pressupostos per a 2021. Sóc optimista en què arribarem a un acord", ha indicat.

Sobre l'escenari polític al país, la responsable de la cartera d'Economia ha assenyalat que hi ha tensions polítiques a molts llocs del món, com pot veure's a d'altres països europeus o als Estats Units, apuntant que, més enllà de l'atmosfera política, s'aprecia que l'economia i la salut van de la mà. "Aquelles àrees d'Espanya que han abordat de manera més ràpida i eficaç els rebrots han tingut un impacte econòmic mínim", ha afirmat.

Així mateix, Calviño ha defensat l'eficàcia del programa d'avals públics posat en marxa pel Govern per a protegir el teixit empresarial, afegint que aquest pla es mantindrà en els pròxims mesos per a acompanyar el procés de recuperació, reforçant els elements enfocats a la solvència perquè les empreses viables puguin seguir amb la seva activitat sense obstaculitzar la possibilitat de reestructuració de l'economia.

Noticias relacionadas

contador