ep nadia calvino 20180917110002
ANTENA 3

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, considera que el 2019 està sent molt positiu per ara. "La clau és tenir disciplina fiscal, però alhora tenir cura dels ciutadans", ha afirmat en declaracions als periodistes a Davos, dins el Fòrum Econòmic Mundial que se celebra aquests dies.

Calviño ha dit que el Govern d'Espanya no està aïllat del desenvolupament europeu "però, per ara, les nostres prediccions, que són prudents, es mantenen". "Les empreses espanyoles s'estan expandint a altres països i estan sent molt dinàmiques".

Creu que mantenir l'euro és important perquè en temps de crisi empeny tots els governs a ser més responsables. "Si un país té molt dèficit, això afecta l'estabilitat de l'euro". A Espanya, "hem après la nostra lliçó, volem tenir un dèficit disciplinat perquè ens donarà millors condicions". El Govern busca que el dèficit se situa a l'1,3%.

"Volem tenir un dèficit disciplinat perquè ens donarà millors condicions"

D'altra banda, la ministra d'Economia va assegurar que als contactes que ella ha mantingut amb les empreses tecnològiques no li han preguntat per l'impost a les grans companyies del sector que s’implantarà a Espanya -el Govern ja ha aprovat el projecte de llei i el remetrà les Corts-. Fonts del Govern van assenyalar en aquest sentit que aquesta no està sent ni de lluny la qüestió principal sobre la qual parla Sánchez amb les tecnològiques durant aquests dos dies en què el president s'haurà reunit amb cinc grans directius d'empreses d'aquest sector.

Calviño ha fet balanç de les reunions que tant Sánchez com ella estan mantenint aquests dos dies i ha recalcat que empresaris i inversors els han traslladat la seva "enorme confiança a Espanya". Segons ha assegurat, veuen Espanya com "un lloc seriós, amb seguretat jurídica i estabilitat social", que són "actius molt importants per invertir" a hores d'ara tot i la "incertesa" internacional.

Calviño no va voler, en qualsevol cas, donar cap detall de possibles inversions que puguin arribar a Espanya i sobre les quals hagin parlat amb empreses aquests dies a Davos, però sí que ha insistit que els seus interlocutors van expressar "enorme interès i voluntat de seguir apostant per Espanya i continuar invertint de manera important" al país.

Respecte a la situació a Catalunya, la ministra d'Economia assegura que els inversors i empreses internacionals amb els quals el Govern espanyol està mantenint contactes a Davos han mostrat menys preocupació que fa un any en aquest sentit i l'impacte que pot tenir en les seves inversions i decisions a Espanya. "En general" la situació és "ben compresa" i "hi ha menys preocupació que fa un any per quin pot ser l'impacte de la situació d'inestabilitat social o conflicte social que pot existir encara a Catalunya".

Ha afegit que els contactes mantinguts van coincidir en veure una "evolució positiva en termes d'una major calma" i d'"estabilitat social" a Espanya. I entenen també aquests empresaris i inversors que el Govern està intentant "encarrilar de la millor manera possible" el problema de Catalunya amb les pretensions independentistes, perquè ho està fent "a través de la llei i del diàleg", ha postil·lat.

Noticias relacionadas

contador