davos 20190118120411

L'impacte dels tumultuosos assumptes geopolítics en el creixement mundial és la principal preocupació del president del Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

En declaracions a CNBC en vigílies del fòrum d'aquest any a Davos (Suïssa), el seu president, Borge Brende, ha precisat que els conflictes geopolítics podrien danyar el creixement mundial.

"Hi ha moltes coses que em preocupen, però diria que aquests conflictes geopolítics poden, si no es manegen correctament, tenir un impacte negatiu en el creixement", va dir diumenge a Hadley Gamble, de la CNBC.

"Ja estem veient un alentiment del creixement global amb l'impacte negatiu que tindrà en moltes persones de tot el món, també quan es tracta de crear llocs de treball. No estem fora de perill quan es tracta de llocs de treball. Per exemple, a Europa molts països encara s'enfronten a un 20% d'atur juvenil", ha assenyalat.

El fòrum d'aquest any se celebra enmig de canvis al mercat i d'una major incertesa sobre el comerç mundial i les relacions diplomàtiques. Durant els dotze mesos transcorreguts des de l'últim fòrum, els Estats Units i la Xina han imposat aranzels de 250.000 milions de dòlars i 110.000 milions de dòlars als béns de l'altra part, respectivament. A més, hi ha un tancament governamental en curs a Washington per la construcció del fronterer amb Mèxic i, al Regne Unit, el Brexit roman als llimbs a mesura que s'acosta la data límit. Mentrestant, a Europa, una sèrie de països han vist partits polítics populistes desafiar l'’statu quo' durant els últims anys.

Al front econòmic, les perspectives de creixement mundial també són ombrívoles. El Fons Monetari Internacional (FMI) va citar les tensions comercials quan va rebaixar el seu pronòstic de creixement mundial per 2019 el passat mes d'octubre. L'FMI ​​espera un creixement mundial del 3,7% el 2019. Aquest dilluns, l'organisme publica una actualització de les seves perspectives de creixement internacional.

Noticias relacionadas

contador