bullard

El president de la Reserva Federal de Sant Lluís, James Bullard, ha declarat que actualment espera que el banc central nord-americà pugi el tipus d'interès de referència dues vegades el 2022, un cop hagi acabat de reduir el programa de compra de bons, segons recull CNBC.

Bullard ha afegit l'advertiment que el seu punt de vista es basa en les dades econòmiques actuals i que la predicció podria canviar amb el pas del temps.

"El que podem fer és avaluar la situació a la primavera que ve i veure on som, i en aquell moment podem prendre una decisió sobre la pujada del tipus d'interès", va dir Bullard a Julianna Tatelbaum de CNBC en una entrevista gravada dimarts a la Conferència Europea d'UBS.

"Sobre la base d'on crec que estem avui, en realitat tinc dues pujades de tipus previstes per al 2022... això podria canviar quan arribem a la primera meitat del proper any en qualsevol direcció realment".

Bullard, conegut per ser més agressiu que altres funcionaris del banc, ha mostrat una certa ansietat davant els nivells creixents d'inflació. De fet, les noves dades publicades dimarts van mostrar que els preus a l'engròs als EUA van augmentar un 8,6% respecte a un any abans a l'octubre, el ritme anual més alt dels registres que es remunten a gairebé 11 anys.

Els bancs centrals solen apujar els tipus d'interès per frenar la inflació, i la Reserva Federal ha començat a normalitzar la política després de les conseqüències econòmiques de la pandèmia de coronavirus. La setmana passada va dir que les compres de bons es començarien a reduir "a finals d'aquest mes" i va reconèixer que l'augment dels preus havia estat més ràpid i durador del que els banquers centrals havien previst.

La Fed va votar a favor de no elevar els tipus d'interès des del seu ancoratge proper a zero, i va advertir que no s'havia d'esperar una pujada imminent. Segons el calendari actual, la reducció de les compres de bons conclourà al voltant de juliol del proper any. Els funcionaris han dit que no preveuen l'inici de les pujades de tipus fins que s'acabi la reducció, i les projeccions publicades al setembre indiquen que com a màxim hi haurà una pujada l'any que ve.

Bullard no és membre amb dret a vot al comitè de política monetària de la Fed el 2021, però ho serà el 2022.

Noticias relacionadas

contador