nueva joe biden portada

Entre 3 i 4 bilions de dòlars. Són els diners que l'Administració Biden injectarà al sector de les infraestructures dels EUA. El president oferirà els detalls del seu ambiciós pla aquest dimecres, segons ha informat la Casa Blanca, especialment referent a com pensa pagar-lo.

"El president té un pla per arreglar la infraestructura del nostre país... i sap com pagar-ho", ha assegurat la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, en la seva compareixença davant la premsa. El programa forma part de l'estratègia denominada 'Build Back Better' (reconstruir millor).

A falta de conèixer més detalls, alguns economistes ja especulen que tingui lloc la major pujada d'impostos en dècades per pagar-ho. De fet, un dels puntals de la campanya del demòcrata ha estat el de revertir la reducció d'impostos corporatius i augmentar l'impost als patrimonis més alts.

Des de Reuters es fan ressò d'alguns estudis que apunten la necessària injecció en infraestructures per reconstruir ponts, carreteres i aeroports al país. L'agència afegeix que s'espera un pla en dues parts: un paquet inicial per als projectes de transport més tradicionals i un segon, dirigit a prioritats domèstiques, com fer gratuïta la matriculació a la universitat comunitària.

Segons The Washington Post, el programa inclou 650.000 milions per reconstruir les infraestructura del país (carreteres, ponts i ports),uns 400.000 milions per a l'atenció domiciliària d'ancians i discapacitats, 300.000 milions per a infraestructures d'habitatge i 300.000 milions per reactivar la indústria manufacturera.

A més, s'anunciaran partides específiques per a reforçar la xarxa elèctrica del país, expandir la banda ampla d'alta velocitat i modernitzar els sistemes d'aigua per garantir aigua potable neta, entre altres inversions importants.

D'altra banda, es contemplen crèdits per valor de 400.000 milions de dòlars per al desenvolupament de les energies renovables. Els analistes de Rabobank assenyalen que el programa social i sanitari, denominat American Families Plan, serà presentat de manera separada el mes d'abril.

Segons Bloomberg, el finançament del programa es realitzarà amb una pujada dels impostos sobre els beneficis empresarials fins al 28% des de l'actual 21% i la introducció d'un impost mínim sobre els guanys corporatius globals.

Noticias relacionadas

contador