margrethe-vestager

La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, preveu que es produeixi una "reacció al mercat espanyol" per la decisió de l'Executiu de modificar la llei de l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (IAJD) perquè l'assumeixin els bancs. Aquesta mesura ha d'establir "diferències al camp de joc europeu", segons la comissària, que apunta, però, que la UE ja està "plena de dilemes" de diferent índole.

Així s'ha manifestat Vestager durant un esmorzar informatiu d'Europa Press després de ser preguntada pel canvi de criteri del Tribunal Suprem sobre aquest assumpte amb la seva decisió final que correspon al client el pagament d'aquest tribut, i l'anunci posterior del Govern de canvis en la llei que regula l'impost perquè a partir d'ara siguin els bancs els que ho abonin.

"Hi haurà una reacció al mercat dins del país, però també hi haurà diferències al camp de joc europeu, igual que passa amb les diferències en l'Impost de Societats entre els diferents països", ha assenyalat Vestager. En referència a això, ha posat com a exemple que en uns països, cas d'Hongria, el tipus mitjà de l'Impost de Societats és del 9%, mentre que en altres ascendeix fins al 29%.

La comissària ha assenyalat que la recent controvèrsia sobre l’IAJD es tracta d'un tema "molt espanyol", però no deixa de ser una qüestió "important". En aquest sentit, ha recordat que la UE està "plena de dilemes" de diferent índole. Així, ha indicat que malgrat que ara que es compleix el 25è aniversari del mercat únic, segueixen persistint moltes diferències entre Estats. En el cas concret de l’IAJD, ha exemplificat que en alguns països són els clients els que ho paguen, mentre que en altres no és així.

Noticias relacionadas

contador