ecb dl 3 euro bonds frankfurt germany economy
Courtesy of the European Central Bank

Les actes de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) del setembre, publicades aquest dijous, han revelat que els membres del Consell de Govern del banc central van acordar que “una resposta massa agressiva a les pressions sobre els preus també podria exacerbar una recessió, amb pocs beneficis per a la inflació a curt termini”. El 8 de setembre, el banc central va fer una pujada de tipus d'interès sense precedents, de 75 punts bàsics.

El document també reflecteix com els banquers centrals van valorar que "l'afebliment esperat de l'activitat econòmica no seria suficient per reduir la inflació en una mesura significativa". Així mateix, "la magnitud de la revisió a l'alça de la projecció d'inflació dels funcionaris per al 2024 no es va considerar prou gran per requerir una resposta més agressiva". Tot i això, "es va argumentar que la política continuaria sent expansiva després d'una pujada de tipus de 75 punts bàsics".

"Alguns membres van expressar la preferència per augmentar els tipus d'interès del BCE en 50 punts bàsics, mentre que un augment de 25 punts bàsics es va considerar clarament insuficient", assenyalen les actes.

"Un gran nombre de membres va expressar la preferència per apujar els tipus d'interès del BCE en 75 punts bàsics", assenyalen les actes. "Actuar amb contundència ara podria evitar la necessitat d'augmentar els tipus d'interès de manera més acusada més endavant al cicle econòmic, quan l'economia s'estigui desaccelerant", reflecteixen.

Així mateix, els responsables de política monetària van veure que la depreciació de l'euro es podria afegir a les pressions inflacionistes per a la zona de l'euro.

"La inflació era massa alta i és probable que es mantingui per sobre de l'objectiu del consell de govern durant un període perllongat", assenyalen les actes. "Les expectatives d'inflació seguien ancorades i el creixement dels salaris es mantenia moderat, amb poca evidència d'efectes de segona ronda".

"Els riscos que envolten la trajectòria de la inflació projectada es van mantenir inclinats a l'alça durant tot l'horitzó de projecció", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador