nomuracb1

Nomura ha recopilat les seves previsions econòmiques per a les principals econòmiques del món -Estats Units, Europa, Àsia, Xina i Japó-, amb les prediccions següents:

ESTATS UNITS

Per als Estats Units, Nomura espera que la recessió al començament del quart trimestre d'aquest any. Així mateix, estima una pujada addicional de 75 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) al setembre, 50 punts bàsics al novembre i 25 punts bàsics al desembre i febrer de 2023.

"Després de mantenir els tipus al 4,00-4,25%, és probable que es produeixin retallades de 25 punts bàsics per reunió a partir del setembre del 2023, fins a l'1,375% a finals del 2024", estimen aquests analistes.

Nomura també considera que és probable que la inflació continuï sent elevada abans de moderar-se més notablement el 2023.

EUROPA

Aquests experts subratllen que la zona euro és molt exposada a l'augment dels preus de l'energia. Com a resultat, veuen una recessió al segon semestre del 2022 i al primer del 2023.

Després que el BCE hagi pujat 75 punts bàsics els tipus al setembre, ara esperen 75 punts bàsics més a l'octubre i al desembre, 25 punts bàsics al febrer i retallades a partir del setembre del 2023.

Així mateix, estimen que el Banc d'Anglaterra pujarà 50 punts bàsics al setembre, novembre i desembre, i després dues pujades de 25 punts bàsics al primer trimestre del 2023, i retallades a partir de l'agost del 2023.

JAPÓ

La represa de l'activitat econòmica al Japó, després de la pandèmia, suavitzarà l'impacte de la recessió prevista als Estats Units, segons els experts de Nomura.

La inflació subjacent superior al 2% estipulen que no serà duradora i esperen que baixi al voltant del 0,5% al ​​final de l'any 2023.

ÀSIA

Des de Nomura preveuen que la desacceleració de les exportacions s'aprofundeixi, que l'enduriment de les condicions financeres llasti la inversió en capital i que les perspectives de consum siguin desiguals.

Els experts assenyalen que és probable que la inflació continuï augmentant al tercer trimestre, a causa de la repercussió retardada dels preus dels aliments i l'energia, però s'hauria de moderar a partir del quart trimestre.

"Esperem un enduriment més gran de la política monetària a la regió, però ara esperem un tipus d'interès final més baix i retallades de tipus el segon semestre del 2023", comenten.

LA XINA

Esperen una recuperació a segon semestre després de la forta desacceleració del segon trimestre, però aquests analistes segueixen veient "forts vents en contra" del creixement.

Noticias relacionadas

contador