ep archivo   logo de la firma de inversiones japonesa nomura
NOMURA - Archivo

Nomura ha revisat a la baixa la seva opinió sobre Europa i ara espera una recessió des del segon semestre d'aquest any fins al segon semestre del 2023.

"En el que suposa un canvi important en les nostres estimacions, ara preveiem recessió a tot Europa durant el proper any", apunta la companyia financera japonesa en un informe.

Les raons per fer aquest plantejament són "abundants": la previsió de recessió per als EUA, el soci comercial més important d'Europa, i el fet que Europa, i la zona de l'euro en concret, estiguin molt exposades a les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Això les fa especialment susceptibles a l'augment dels preus dels aliments i l'energia i al deteriorament de les condicions financeres i, com a conseqüència, es produirà un debilitament de les empreses i els consumidors, explica.

Nomura segueix pensant que els bancs centrals europeus (el BCE, el Banc d'Anglaterra) apujaran els tipus en resposta a l'elevada inflació, però ara té una hipòtesi d'una relaxació modesta de la política monetària a mesura que ens acostem al 2023. Així, estima que el BCE elevarà els tipus en 25 punts bàsics al juliol, en 50 punts bàsics al setembre i després en 25 punts bàsics per reunió fins al març del 2023. "La política monetària es relaxarà modestament el juny del 2023", indica, per quan espera una retallada de tipus de 25 punts bàsics.

Per al Banc d'Anglaterra, Nomura preveu pujades de 25 punts bàsics a cadascuna de les quatre reunions del segon semestre del 2022, i després retallades de tipus al maig i agost del 2023 (ambdues de 25 punts bàsics).

contador