libra portada caidas

Al Regne Unit li queda poc més d'una setmana abans que perdi el seu carnet del club europeu per sempre i la lliura deixa notar un increment de la volatilitat, mentre els experts avisen de caigudes, principalment contra el dòlar, a mesura que s'entra en una nova fase de negociacions de la relació futura amb la Unió Europea (UE). Els factors tècnics, però, apunten a una pausa en les vendes que es nota més contra l'euro, amb la moneda única patint la seva pròpia dosi de drama.

El rebot que ha viscut la divisa britànica durant les dues últimes jornades i que l'han portat per sobre dels 1,3050 dòlars, des dels 1,2950 dòlars es deu a les bones dades del mercat laboral, però els analistes avisen que persisteix la incertesa. Així mateix, aquest dimarts ha transcendit que les coses no seran realment fàcils pel Regne Unit i que la UE no flexibilitzarà en absolut les condicions de la sortida. "Comencen a endurir les negociacions, i el govern de Boris Johnson estarà en dificultats", apunta Adrián Aquaro, de Trader College.

"La situació comença a impactar en la lliura esterlina, que per ara es manté per sobre dels 1,30 dòlars, cota que podria perdre pròximament si l'estat de coses no millora. El gràfic de 4 hores presenta una sèrie de màxims descendents, el primer dels quals va ser el 13 de desembre als 1,3515 dòlars i que permet aguaitar una caiguda addicional de la lliura durant els pròxims dies", comenta l'analista.

D'altra banda, les coses es posen difícils per a l'euro abans de la reunió de política monetària del Banc Central Europe (BCE) i la compareixença de la seva presidenta, Christine Lagarde. S'espera que la banquera central anunciï l'inici de la revisió estratègica de la política de l'organisme, però "si el discurs de Lagarde, no és molt convincent, el camí baixista de l'euro és un fet", indica l'expert.

"El gràfic diari té una clara figura de canvi de tendència -cap-i-espatlles-, que al costat d'una propera línia de tendència permeten pensar en una caiguda forta de la moneda única. L'objectiu de la formació apareix lluny, als 1.0900, i la velocitat de la potencial caiguda podria situar aquest objectiu per a la setmana que ve", afegeix.

IMPACTE DEL CORONAVIRUS

A més d'aquests esdeveniments, el mercat de les divises no està sent aliè a les conseqüències del brot del coronavirus a la Xina, que ha deixat nou morts i més de 400 afectats. Les pujades en el ien i caigudes en el iuan en són les principals conseqüències.

La divisa nipona, sovint vista com un refugi segur en temps d'incertesa econòmica, es va enfortir fortament davant el dòlar fins a nivells inferiors a 109,8 iens. Es va negociar per última vegada en 110,01 iens. Mentrestant, el iuan xinès, tant de la Xina continental com a Hong Kong, ha experimentat un fort debilitament enfront del dòlar i es va cotitzar per última vegada als 6,902 i 6,9036 iuans respectivament. La divisa va aconseguir màxims de sis mesos a inicis d'aquesta setmana.

Els experts avisen que l'emergència sanitària pot deixar-se notar amb virulència en el won coreà i en les monedes de Singapur i Tailàndia, a l'igual que va passar en la crisi de virus SARS de 2002.

Noticias relacionadas

contador