coronavirus china mascara polucion portada

El subdirector de la Comissió de Salut Nacional de la Xina, Li Bin, ha comunicat aquest dimecres que el nombre de morts pel nou brot de coronavirus (2019-nCoV) de Wuhan ha augmentat a nou, mentre que els casos d'afectats de pneumònia causada pel virus es xifren ja en 440, segons ha informat l'agència oficial de notícies xinesa, Xinhua.

Diverses ciutats de la regió, com Bangkok, Hong Kong, Seül o Sydney, estan augmentat les mesures de precaució contra el virus, que va ser detectat per primera vegada a la localitat de Wuhan, de manera que s'han introduït anàlisis obligatòries a les terminals d'arribada dels aeroports on podria produir-se un major indici de la malaltia.

A més, un equip d'experts de la Comissió Nacional de Salut de la Xina ha confirmat la transmissió de persona a persona del coronavirus i el contagi de personal mèdic.

Els coronavirus són una gran família de virus respiratoris que poden causar malalties que van des del refredat comú fins a la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà i la síndrome respiratòria aguda severa (SARS).

Els signes i símptomes clínics dels pacients informats en aquest grup són principalment febre, amb alguns que tenen dificultat per respirar i radiografies de tòrax que mostren infiltrats pulmonars bilaterals.

Noticias relacionadas

contador