ep archivo   billetes de euro
EUROPA PRESS - ARCHIVO
1,0651$
  • -0,0021$
  • -0,20%

L'euro cotitza amb escassos moviments aquest dijous, com és habitual abans de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), tot i que es canvia de mans al voltant d'1,2160, un 0,2% per sota del seu rang de cotització de dimecres. Amb el dòlar en mínims de cinc mesos i amb les dades d'inflació dels EUA al radar, l'ànim és optimista, més per la recuperació econòmica de l'eurozona, que marxa vent en popa, que pels anuncis que pugui fer el banc central.

S'espera que l'entitat presidida per Christine Lagarde mantingui el rumb durant el seu conclave de juny i no doni mostres de les seves intencions de reduir les compres d'actius, ja que, segons els analistes, aquesta decisió podria ser prematura en l'estat actual de la remuntada de les nacions de la zona euro després de la crisi. La moneda única podria ser sensible als canvis en les previsions econòmiques del banc o a qualsevol senyal que el ritme de compra de bons podria reduir-se en els propers mesos.

Amb tot, la divisa "manté una perspectiva clarament alcista a curt termini", assenyala Adrián Aquaro, analista de Trader College. Per a les properes hores, la superació dels 1.2230 dòlars podria donar-li un fort impuls alcista, un moviment que els analistes de Rabobank indiquen que podria venir de la mà de la confiança dels inversors en les perspectives de l'eurozona per al segon semestre.

El bon ritme de la vacunació en la Unió Europea (UE) -amb gairebé el 40% de la població immunitzada almenys amb la primera dosi- i una sèrie de dades econòmiques millors del que s'esperava durant les últimes setmanes "han reforçat els mercats borsaris regionals, cosa que ha donat lloc a guanys de dos dígits aquest any en molts índexs", comenten.

En sintonia amb aquest moviment, les dades de la Comissió de Negociació de Futurs de Productes mostren un augment progressiu de les posicions llargues netes en euros dels especuladors des dels seus mínims d'abril. "No obstant això, hi ha el risc que aquesta operació acabi saturada", avisen. "Mentre moltes de les bones notícies ja estan descomptades, els fluxos cap a l'euro podrien ser vulnerables si la Reserva Federal posa més èmfasi en la reducció de les emissions més endavant a l'any i els rendiments dels bons pugen a conseqüència", adverteixen.

De fet, a tres mesos vista, els inversors del banc holandès, esperen que l'euro/dòlar torni a situar-se per sota de 1,20 dòlars, "atès que és probable que la qüestió de la reducció dels estímuls de la Reserva Federal es plantegi en algun moment", molt probablement" a finals d'agost, durant el simposi de Jackson Hole", vaticinen.

Noticias relacionadas

contador