eurodolarcb2

L'EUR/USD es recupera de les fortes caigudes que va registrar dimecres a causa de la caiguda de Credit Suisse a la borsa i si això afectaria el proper pas del Banc Central Europeu (BCE) a la reunió de tipus d'aquest dijous. El que facin Christine Lagarde i els seus segueix sense estar clar, però el cert és que el préstec de 50.000 milions del Banc Nacional Suís a Credit Suisse ha servit per alleujar els temors d'una crisi de liquiditat a l'entitat, cosa que ha donat suport al rebot de l'encreuament de divises.

  • 1,0726$
  • 0,30%

En concret, l'EUR/USD puja un 0,36% fins als 1,613 dólars. "Si bé la decisió del BCE sobre els tipus té el potencial de tenir un impacte significatiu en el rendiment de l'euro avui, esperem que sigui impulsat principalment pel rendiment de les accions dels bancs europeus durant els propers dies o fins i tot setmanes", apunta Llegeix Hardman, analista de divises de MUFG en una nota.

Altres aprofiten per cridar a la cautela sobre l'operativa de l'encreuament de divises. És el cas de Han Tan, analista en cap de mercat d'Exinity Group, que diu que “tot i que els actius de la zona euro, incleont-hi els mercats de divises i de renda variable del bloc, troben alleugeriment en el fet que el BNS hagi acudit en ajuda de Credit Suisse, els operadors i els inversors continuen sent molt sensibles a la postura actual del BCE”.

De manera que comenta que "una pujada de 25 punts bàsics, que suggereixi que el BCE considera transitòria la crisi de Credit Suisse, podria acostar l'EUR/USD a 1,0690". Aquest moviment alcista, explica aquest expert, "s'hauria de basar en la creença que el BCE pot ampliar el seu cicle de pujades de tipus i preservar-ne la credibilitat en la lluita contra la inflació sense patir gaires danys pel camí".

Tot i això, comenta, "una pausa més cautelosa suggeriria que els responsables polítics són cada vegada més cautelosos sobre els riscos d'estabilitat financera, servint en canvi com un bucle negatiu per arrossegar l'euro a la baixa enfront dels seus parells del G10", explica.

I també Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank opina que el rumb de l'euro dependrà, i molt, del camí que prengui el banc central. "Una pujada de 50 punts bàsics per part del BCE ajudaria la divisa única a estendre els seus guanys respecte al dòlar, mentre que una mica menys que una pujada de 50 punts bàsics avui podria encoratjar una nova venda", destaca.

Com assenyala, "el principal suport al gràfic diari de l'EUR/USD se situa als 1,0473, la principal reculada de Fibonacci del 38,2% de la pujada del setembre al febrer. Una caiguda per sota d'aquest nivell enviaria l'euro a la zona de consolidació baixista enfront del bitllet verd", conclou.

Per part seva, des de Rabobank comenten que encara que l'euro s'hagi recuperat per sobre del nivell dels 1,06, el cert és que "segueix molt per sota dels màxims d'aquesta setmana, com a reflex del complex conjunt d'incerteses que imperen al sector bancari europeu". Des del seu punt de vista, "les mesures que prengui avui el BCE i la resposta de Lagarde a la crisi seran decisives per orientar les perspectives de l'euro".

A més, esperen que la moneda comuna "es mogui amb volatilitat aquesta tarda, però mancant un compromís ferm per part del BCE de donar suport als bancs (cosa que desencadenaria problemes relacionats amb el risc moral), veiem risc de noves caigudes per sota dels 1,06 dòlars a molt curt termini com a reflex del nerviosisme que continua existint al sector financer”.

Noticias relacionadas

contador