European Central Bank, euro, ECB, eurozone, single currency
1,0656$
  • 0,0012$
  • 0,11%

L'euro es mostra pla aquest dijous, al voltant d'1,2030 dòlars, tot i que es manté en el punt de mira abans de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), en la qual s'espera que qualsevol comentari positiu sobre les perspectives econòmiques o indicis de reducció de les compres de bons faci pujar la moneda comuna. No obstant això, els analistes indiquen que el Consell de Govern no oferirà pistes i posposarà el debat de la disminució dels estímuls a juny.

Amb tot, el banquer central holandès, Klaas Knot, ja ha dit que és possible una reducció de les compres de bons, i l'euro podria reprendre la seva pujada enfront del dòlar davant de qualsevol senyal que la reducció de les compres de bons està guanyant més suport dins del BCE, segons els analistes.

La política monetària ha atret de nou l'atenció després que el Banc del Canadà assenyalés que podria començar a pujar els tipus d'interès al final de 2022, després d'haver retallat el ritme de compra de bons, convertint-se en el primer banc central del Grup dels Set a avançar cap a la retirada dels estímuls extraordinaris.

El dòlar canadenc, que va assolir un màxim de sis setmanes dimecres, cotitzava per última vegada als 1,2500 enfront del seu homòleg nord-americà.

El dòlar, per la seva banda, se situa a prop dels seus mínims de diverses setmanes enfront de la majoria de les divises, ja que els guanys dels rendiments del Tresor nord-americà van reduir l'avantatge del bitllet verd sobre els tipus d'interès.

El sentiment cap al dòlar s'ha debilitat a mesura que el repunt dels rendiments del Tresor del mes passat reverteix el seu curs, però alguns analistes afirmen que les perspectives a llarg termini segueixen sent positives a causa de la solidesa de l'economia nord-americana i de la millora del programa de vacunació contra el coronavirus.

"Hem confirmat que la demanda de bons del Tresor és saludable, cosa que significa que no hi ha pressió a l'alça sobre els rendiments", va dir Junichi Ishikawa, estrateg sènior de divises d'IG Securities a Tòquio.

Noticias relacionadas

contador