libra pound 630

La lliura segueix perdent terreny contra els seus rivals per les creixents pors d'un Brexit sense acord. La moneda ha tocat les 0,92 lliures contra l'euro, el seu canvi més baix des de setembre de 2017, des d'on ha retallat la seva caiguda a un 0,6%. Davant del dòlar, s'ha aproximat de nou al nivell dels 1,21 dòlars, el seu pitjor canvi des de gener de 2017 que va aconseguir la setmana passada.

Després de la victòria dels liberal demòcrates a les eleccions de les regions de Brecon i Radnorshire la setmana passada, el partit conservador s'ha quedat amb una majoria de només un escó al parlament, cosa que dificulta als 'tories' aprovar qualsevol decisió relacionada amb el Brexit i, per tant, augmenta la incertesa.

Aquests comicis també han posat en relleu la necessitat de col·laboració entre els conservadors i el Partit del Brexit, cosa que agreuja el risc d'un divorci sense acord, assenyalen els analistes.

"La pressió sobre la lliura no afluixa per ara", va dir Craig Erlam, analista d'Oanda. Aquesta setmana es publica al Regne Unit una bateria de dades macro, que comença amb el PMI de serveis de juliol i acaba amb les dades de creixement del segon trimestre divendres. "Desafortunadament, em temo que qualsevol que estigui esperant un respir per part de l'economia aquesta setmana pot estar decebut", comenta Erlam.

Noticias relacionadas

contador