ep billete de 2 dolares
MERCADO FINANCIERO - Archivo

Onada de demanda d'actius refugi als mercats, després de les notícies que el president dels EUA, Donald Trump, i la primera dama, Melania Trump, han estat diagnosticats amb Covid-19 i han començat la quarantena corresponent en plena campanya electoral de les presidencials del 3 de novembre. El dòlar avança contra tots els seus rivals, encara que els experts en qüestionen el paper de 'safe haven'.

L'índex del dòlar ha pujat un 0,2%, malgrat que el subjacent que mesura l'acompliment del 'bitllet verd' contra una cistella de sis rivals va camí de tancar la seva pitjor setmana en més d'un mes, ja que les esperances sobre el bilionari paquet d'estímuls dels EUA han alimentat l'apetit pels actius de més risc en jornades recents. Ha perdut un 0,7% des del tancament del divendres passat.

Així mateix, el dòlar australià, que és sensible al risc, ha caigut un 0,4% fins als 0,7157$ del divendres, però continua pujant un 1,8% durant la setmana. L'euro ha cedit un 0,3% fins a 1,1715 dòlars el divendres.

"Esperar i esperar o esperar i preocupar-se - el mercat està indecís entre aquests dues opcions", assenyalen els experts del Banc de Singapur, atrapat entre la quarantena de Trump i els vaivens del Congrés dels EUA amb el paquet d'estímuls de 2,2 bilions de dòlars. La Cambra de Representants dels EUA va aprovar anit un paquet d'estímuls per 2,2 bilions de dòlars. Aquesta temptativa per impulsar la primera economia del món ha nascut morta, ja que es preveu que el Senat, de majoria republicana, hi voti en contra.

La presidenta de la Cambra de Representants Nancy Pelosi i el Secretari del Tresor Steven Mnuchin tampoc han aconseguit fins ara salvar el que Pelosi va descriure com a diferències entre dòlars i valors. Els republicans volen que els estímuls no pugin d'1,5 bilions de dòlars.

Els analistes veuen les seves converses com un esforç d'últim minut per assegurar l'alleujament abans de les eleccions del 3 de novembre per a desenes de milions d'estatunidencs i empreses, incloent-hi les aerolínies dels EUA, que han començat a acomiadar més de 32.000 treballadors.

Noticias relacionadas

contador