ep bitcoin criptomoneda 20190704134909
PEXELS - Archivo

El bitcoin aguanta el nivell psicològic dels 10.000 dòlars després d'una nova onada de vendes que no té un catalitzador clar, segons els analistes, però que s'ha originat després de les crítiques del president dels EUA, Donald Trump, al Projecte Lliura de Facebook. La setmana passada, el mercat de les criptodivises va rebre un dur cop pels comentaris negatius del president de la Reserva Federal (Fed) sobre la iniciativa de la xarxa social i també es va veure impactat per les declaracions del governador del Banc d'Anglaterra.

Malgrat Mark Carney no es va acarnissar amb el projecte impulsat pel gegant d'internet i que proposa, a més de la ‘cripto’ lliura, un sistema monetari propi, que desafia a la indústria bancària i als bancs centrals, el soroll negatiu generat entorn de la lliura de Facebook s'ha cobrat el seu preu en el mercat de les divises criptogràfiques. Dimecres passat va ser Jerome Powell qui va fer un pas al capdavant i va tractar de parar-li els peus a Mark Zuckerberg. El banquer central estatunidenc, va enviar un missatge molt clar durant la seva compareixença semestral davant el Congrés i li va avisar que “no podia seguir endavant” tret que afrontés les serioses qüestions reguladores que se cernen sobre lliura.

El divendres, va anar Trump qui carrego sobre la nova moneda digital que ha de veure la llum en 2020, al·ludint als mateixos problemes reguladors que va enunciar Powell. El republicà, a més, es va declarar un “no fan” del bitcoin, ja que “es basa en el no-res”. El mercat no va reaccionar de forma immediata, però aquest dilluns, el bitcoin es deixa un altre 10%, una depreciació que s'afegeix a l'acumulada la setmana passada i que ha dinamitat la capitalització total del mercat fins als 276.000 milions de dòlars.

La ‘cripto’ més cotitzada ha perdut momentàniament els 10.000 dòlars, però ha recuperat aquesta línia de flotació. Amb tot, malgrat aquesta aguda reculada, la moneda continua acumulant un 160% des d'inicis d'any i, segons els experts, les caigudes s'emmarquen en un patró normal de consolidació. Així, analistes com Naeem Aslam, de Think Markets, asseguren que es mantindrà en rang entre els 9.000 i els 14.000 dòlars durant aquest mes.

Noticias relacionadas

contador