eurodolarcb1

A principis d'aquesta setmana l'euro/dòlar va assolir el nivell més alt des de l'abril del 2022, després que les previsions no apuntessin a una recuperació a curt termini, a causa de l'amenaça d'una profunda recessió a la zona de l'euro a causa de la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica. Per això, ja no és descartable que el parell pugui superar la zona d'1,10 a les properes setmanes.

Així ho creuen a iBanFirst, que expliquen que aquest pronòstic se sustenta en un context en què la UE ha aconseguit diversificar les seves fonts d'energia, apostant sobretot pel GNL (gas natural liquat) dels Estats Units, Austràlia i Qatar.

D'altra banda, encara que l'activitat econòmica s'alenteix a la majoria dels països i hi ha cert consens sobre que el 2023 el PIB de la zona de l'euro se situï al 0%, creuen que es tracta d'una visió molt conservadora i que el PIB podria assolir almenys el 0,6% aquest any.

A això cal afegir-hi la debilitat del dòlar nord-americà i les expectatives que el BCE pugui endurir la seva política monetària més que la Fed, afegeixen.

"En conclusió, per ara, el tipus de canvi es manté al voltant dels seus màxims del cicle a prop d'1,09, però la tendència que es percep és clarament favorable a la divisa europea, sustentada a la política monetària del BCE i la relativa resistència de la zona euro", afirmen.

Noticias relacionadas

contador