ep euro dolar portada
Europa Press

El dòlar comença la setmana sota pressió. L'euro/dòlar ha arribat a la marca d'1,09 a principis de la sessió d'aquest dilluns per primera vegada des del passat mes d'abril, i és molt a prop de l'important retrocés del 50% de la caiguda del 2021-2022, comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Les dades dels índexs PMI que es publicaran demà podrien confirmar que les economies europees han rebut un cop més suau gràcies al començament de l'hivern i a l'abaratiment dels preus de l'energia", comenta aquesta experta. "I unes dades de PMI prou sòlides, combinades amb la pressió negativa al dòlar nord-americà abans de la reunió de la Fed, podrien ajudar l'euro/dòlar a arriscar-se en la resistència d'1,10 durant les properes sessions", apunta.

Les expectatives de pujades de tipus del BCE, davant de més dubtes sobre el que farà la Reserva Federal (els dos bancs centrals celebren les reunions la setmana que ve) també estan animant l'euro. Christine Lagarde va reafirmar la setmana passada la intenció del Banc Central Europeu de seguir amb el pla d'alces de tipus per combatre la inflació. Aquest dilluns, Klaas Knot, membre del Consell de Govern del BCE i que també es va manifestar en aquest sentit a la setmana passada, ha dit en una entrevista que els tipus pujaran 50 punts bàsics al febrer i 50 punts bàsics més al març, i continuaran pujant els mesos següents.

Knot és considerat un falcó entre els responsables polítics, i els seus comentaris s'han interpretat com una resposta a les notícies recents que el BCE reduiria les pujades a un quart de punt a partir del març, tal com va publicar la setmana passada Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador