ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 19 de enero de 2023 en madrid espana el
Marta Fernández Jara - Europa Press

Tancament baixista per a l'IBEX 35 (-0,86%; 9.172,70 punts) aquest dimecres per tercera jornada consecutiva. Grifols s'ha desplomat després de la inesperada marxa del seu president executiu després de quatre mesos al càrrec. A més, els bancs domèstics, amb Sabadell, Unicaja i CaixaBank al capdavant, han estat el principal llast per a l'índex.

  • 10.927,40
  • 0,67%

Tot això, després de les caigudes, superiors al 2%, que es van veure ahir a l'altra banda de l'Atlàntic i de les retallades que han seguit aquesta matinada a l'Àsia. Cal assenyalar que, als mercats asiàtics, el Banc del Japó ha hagut de comprar bons d'emergència, mentre que el banc central de Nova Zelanda ha pujat tipus en 50 punts bàsics.

D'altra banda, la jornada té una cita clau amb la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que mostraran fins a quin punt els funcionaris de la Fed estaven d'acord a pujar tipus en 25 punts bàsics a darrera trobada.

"Les actes haurien de respondre a la pregunta de quants membres de la Fed van pensar que hi havia raons de pes per a un moviment de 50 punts bàsics a la darrera reunió. (...) Qualsevol cosa que pogués considerar-se de línia dura a partir de la publicació de les actes d'avui se'n magnificarà encara més atesa la fortalesa de les dades recents", comenta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Avui també s'ha publicat l'IPC d'Alemanya del mes de gener (arriba al 8,7%) i l'IFO del mes de febrer.

IBERDROLA, FRESENIUS, DOMINO'S PIZZA...

Al pla empresarial, aquest dimecres ha anunciat resultats Iberdrola, que va guanyar un 11,7% més el 2022, fins als 4.339 milions, amb un rècord d'inversions de 10.730 milions.

Fora del nostre país, el grup alemany Fresenius cedeix amb força després d'anunciar-ne la reestructuració i el pla de centrar-se en el negoci hospitalari (QuirónSalud) i de genèrics. A més, l'australiana Domino's Pizza Enterprise s'ha enfonsat a la borsa un 25% després de la caiguda del benefici.

Així mateix, les vendes de Danone van augmentar un 13,9%, o un 7,8% en termes comparables (sense tenir en compte l'impacte del tipus de canvi i les variacions al perímetre comptable de la companyia) l'any passat, fins als 27.661 milions d'euros.

Per part seva, el fabricant d'automòbils Stellantis va guanyar 16.800 milions d'euros el 2022 i ha anunciat un dividend d'1,34 euros per acció, a més d'un programa de recompra d'accions.

LES RELACIONS XINA-RÚSSIA SÓN "SÒLIDES COM UNA ROCA"

El cap de la diplomàcia xinesa, Wang Yi, ha afegit un granet de sorra més a la muntanya de tensió del gegant asiàtic amb els Estats Units en afirmar que les relacions de la Xina amb Rússia són "sòlides com una roca".

En una reunió dimarts amb el secretari del Consell de Seguretat rus, Nikolai Patruxev, Wang va dir que la Xina busca "promoure una cooperació mútuament beneficiosa a totes les àrees". Aquest dimecres té previst reunir-se amb el ministre rus d'Afers Estrangers, Sergei Lavrov.

La visita de Wang a Moscou, quan fa un any que el líder rus Vladimir Putin ordenés una invasió a gran escala d'Ucraïna, demostra que la Xina no té intenció d'abandonar el seu soci diplomàtic.

ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, César Nuez, analista de Bolsamanía, considera que les caigudes de l'IBEX "entren dins de la normalitat", després d'un ral·li del 13% des de principis d'any fins divendres passat.

Aquest expert aconsella vigilar el suport a curt termini dels 9.069 punts i, si els perd, el nivell de 8.726 punts. Segons la seva opinió, una correcció fins a aquest nivell seria un bon moment per plantejar-se una presa de posicions, ja que "la tendència principal continua sent clarament alcista i és probable veure una tornada de les compres a mitjà i llarg termini".

L'euro es canvia als 1,0624 dòlars (-0,20%). El petroli cau un 2%. El Brent se situa als 81,22 dòlars i el WTI, als 74,49 dòlars.

L'or puja lleugerament (1.843 dòlars) i la plata cedeix un 1,12% (21,65 dòlars).

El bitcoin baixa fins als 23.737 dòlars i l'ethereum, fins als 1.610 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,902%.

Noticias relacionadas

contador