ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Uns resultats que podrien, en cert aspecte, decebre podrien empènyer el mercat a prendre beneficis en espera de conèixer noves notícies positives que permetin atacar noves cotes en el preu de l'acció. És el que comenten a Renta 4 sobre Grifols abans que la companyia rendeixi comptes al mercat el proper 28 de febrer.

  • 9,40€
  • 2,58%
  • 6,58€
  • 0,46%

Els analistes reiteren la seva recomanació de sobreponderar, amb un preu objectiu de 19 euros per acció en preveure una forta recuperació de l'activitat i dels marges. "Adicionalment, el nou pla de retallada de costos, i més a llarg termini la contribució dels productes del portafoli de Biotest, haurien de contribuir a mantenir el creixement dels resultats en el futur", afegeixen.

Tot i això, "a curt termini, uns resultats que podrien, en cert aspecte decebre, (en situar-se per sota del consens), juntament amb el persistent augment dels costos de finançament, especialment rellevants en una companyia amb tan elevat endeutament, i els sobtats canvis esdevinguts a l'alta direcció, units a la forta revaloració de l'acció a les últimes setmanes, podrien empènyer el mercat a prendre beneficis", assenyalen.

Quant a la previsió de resultats de Grifols, estimen uns comptes trimestrals continuistes amb el tercer trimestre del 2022, incloent-hi una rellevant millora interanual davant d'un fluix 2021, amb un EBITDA de 1.239 milions d'euros, però molt similar al trimestre anterior, amb un EBITDA al quart trimestre de 312 milions d'euros.

Calculen que els resultats anuals assoliran les guies proveïdes al mercat: vendes en el rang de 5.800-6.000 milions, marge EBITDA entre 20-21% i palanquejament financer a l'entorn de 7,9x DFN/EBITDA.

Tot i això, preveuen que el marge brut "continuarà molt pressionat, atès l'elevat cost del plasma emprat en els productes comercialitzats durant el trimestre". "No obstant, aquest ha estat reduint-se de manera important en el 2S22 (-15/20%), alhora que s'incrementaven els volums de plasma recuperat (+25%), per la qual cosa esperem que aquest vagi augmentant de mica en mica, per mostrar un salt important de cara al segon semestre del 2023".

En aquest sentit, creuen que el consens es mostra molt optimista amb l'evolució dels marges, "per tant podríem atendre una certa lectura negativa dels resultats".

Noticias relacionadas

contador