ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de places europees han optat per les caigudes moderades aquest dimecres. El selectiu espanyol ha baixat un 0,11%, fins als 8.957,50 punts. Això, mentre Wall Street registra descensos pronunciats, especialment al Nasdaq, amb Microsoft com a protagonista negatiu després d'avisar sobre una desacceleració del seu negoci.

  • 11.149,30
  • 1,51%

Pel que fa a les dades més rellevants del dia, cal destacar que la inflació d'Austràlia ha pujat al 7,8% al darrer trimestre de l'any fiscal 2022, fet que implica marcar màxims de 32 anys.

A més, la dada més important de la jornada arriba des d'Alemanya, amb l'IFO del mes de gener (l'índex de clima empresarial millora fins a 90,2, mentre que l'indicador d'expectatives puja a 86,4 des de 83,2.

Per la seva banda, el Banc del Canadà, que va un pas per davant de la Reserva Federal, ha pujat els tipus d'interès un 0,25%, fins al 4,5%, i ha anticipat una pausa en el procés d'enduriment monetari. mentre avalua l'impacte dels augments acumulats dels interessos sobre l'economia canadenca i la inflació. A més, a l'altra banda de l'Atlàntic s'anunciaran els comptes de Tesla després del tancament de mercat.

Va ser al mes d'octubre passat quan el Banc del Canadà va sorprendre amb una alça de tipus de 50 punts bàsics (fins al 3,75%), menys dels 75 punts bàsics esperats, en una mesura que suggeria que els bancs centrals estaven començant a adonar-se que unes pujades massa agressives podrien ser més perjudicials que beneficioses.

Després, al desembre, va tornar a elevar els tipus 50 punts bàsics, fins al 4,25%, davant la preocupació que una pujada excessiva pogués crear problemes al mercat immobiliari.

"La decisió d'avui es produeix una setmana abans de la decisió de la Reserva Federal de la setmana que ve, i per això molta gent es fixa al Banc del Canadà per saber si podríem veure un pas enrere respecte a la Reserva Federal, expliquen els experts de CMC Markets.

D'altra banda, al pla empresarial, avui es parla de la demanda dels Estats Units a Google per "monopolitzar tecnologies de publicitat digital". Així mateix, a l'altra banda de l'Atlàntic, Microsoft va anunciar ahir a la nit els resultats del quart trimestre, amb una caiguda de beneficis del 12%. Tot i que el que causa les pronunciades caigudes ha estat l'advertència de desacceleració de la seva directora financera.

A Espanya, ha estat notícia que Telefónica ha acordat amb els sindicats augmentar els salaris un 7,8% el 2023. L'operadora ha encapçalat els descensos de l'IBEX amb BBVA.

Al costat positiu, han destacat IAG (després d'anunciar avui EasyJet que espera superar les expectatives del mercat el 2023 gràcies a la solidesa de les reserves per a l'estiu), Aena i Amadeus (Goldman reitera el seu consell de comprar). Tot i que el valor més alcista de l'IBEX ha estat Laboratoris Rovi.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0886 dòlars (+0,01%). El petroli cotitza amb suaus guanys, amb el Brent als 86,38 dòlars i el WTI, als 80,64 dòlars.

L'or cotitza pla (-0,02%, 1.935 dòlars), i la plata puja un 0,3% (23,82 dòlars).

El bitcoin perd un 1,4% (22.648 dòlars) i l'ethereum es deixa un 4% (1.549 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,48%.

Noticias relacionadas

contador