ep iberia lleva a fitur sus nuevos a350 y la experiencia de pilotar en un simulador de vuelo
IBERIA

IAG segueix volant a la borsa després de les positives previsions d'easyJet. La matriu d'Iberia i British Airways s'acosta als 2 euros per acció i reforça el seu posicionament com el valor més alcista de l'IBEX 35 des del començament d'any.

  • 5,71£
  • 2,37%

IAG

  • 2,07€
  • 3,60%

L'aerolínia easyJet ha publicat aquest dimarts una bestreta dels resultats del seu primer trimestre fiscal, finalitzat el 31 de desembre, en què va reduir les pèrdues abans d'impostos fins a 133 milions de lliures.

Tot i això, el que més ha valorat el consens és l'optimista declaració sobre l'evolució del negoci al gener i les positives previsions de cara als propers mesos.

"FORT IMPULS DE LES RESERVES"

El grup britànic ha destacat "el fort impuls de les reserves", que han generat "dies d'ingressos rècord al gener" i que "continuen durant el segon trimestre i fins a l'estiu del 2023".

Per això, ha millorat les expectatives sobre el creixement dels clients fins al 50% respecte de l'any passat, des de la seva anterior estimació d'un creixement del 30%, a causa de la "forta demanda al Regne Unit", amb 11 noves rutes llançades a destinacions populars de vacances.

"Si bé som conscients de les perspectives macroeconòmiques incertes a tot el món, sobre la base dels alts nivells actuals de demanda i les sòlides reserves, easyJet anticipa superar les expectatives actuals de guanys del mercat per a l'any fiscal 2023", ha conclòs l'empresa.

El conseller delegat d'easyJet, Johan Lundgren, ha comentat que "esperem que les nostres pèrdues d'hivern es redueixin significativament durant la primera meitat, en comparació amb l'any passat. Això ens col·locarà fermament al camí per generar guanys per a tot l'any, durant el qual anticipem superar les expectatives actuals del mercat, permetent-nos crear valor per als clients, els inversors i les economies a les quals servim”.

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

"Els signes de fortalesa en la recuperació són encoratjadors, i el preu de les accions ha anticipat aquesta millora en augmentar un 50% als últims tres mesos. No obstant, el panorama més ampli revela els desafiaments futurs", afirma Richard Hunter, director de Mercats d'Interactive Investor.

Els títols d'easyJet han baixat un 21% durant els dotze últims mesos i "estan significativament per sota dels nivells previs a la pandèmia", afegeix.

Tot i que, conclou Hunter, "l'actualització ha estat molt ben rebuda i hauria de donar lloc a algunes millores" en les previsions del consens del mercat, "que actualment està estancat".

Noticias relacionadas

contador