ep el vicepresidente segundo y lider de unidas podemos pablo iglesias en el congreso
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

El Tribunal Suprem demana investigar la gestió de la COVID-19 i desatén així la Fiscalia. Això sí, no obrirà causa penal contra els membres del Govern, i remet als jutjats ordinaris les querelles presentades per falta de mitjans sanitaris i policials, entre d'altres.

Així ho indica la interlocutòria de la sala presidida per Manuel Marchena, que s'ha donat a conèixer aquest divendres. En aquest, s'indica que les 20 querelles i 30 denúncies presentades durant els últims mesos per diferents parts, des de sindicats de cadenes passant per Vox, passaran ara al Jutjat degà dels jutjats de Madrid.

El Suprem posa així fi a la discussió després de trobar una solució intermèdia que eviti, d'una banda, obrir una causa general contra els membres governamentals sense indicis sòlids, i de l'altra, negar-se per això en rodó a que la investigació segueixi altres causes.

Segons informa El País, la intenció de Marchena era acabar la resolució abans del pont de la Constitució, però no va poder fer-ho per la major urgència de les actuacions pels quals la seva sala va revocar el tercer grau (entre d'altres beneficis) als dirigents independentistes condemnats pel Procés.

contador