ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 6 de septiembre de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europees tanquen amb alces moderades aquest dijous (IBEX: +0,17%, 9.905 punts) després de les caigudes d'ahir (que van ser superiors al selectiu espanyol) i recolzats en el bon comportament de Wall Street, on el S&P va marcar nous màxims de tots els temps i va tancar enganxat als 5.000 punts.

  • 11.352,30
  • 0,22%

Dins del selectiu espanyol destaquen les alces en ArcelorMittal després de publicar resultats. Tot i que perd gairebé 3.000 milions de dòlars al quart trimestre i el seu benefici cau un 90% ael conjunt del 2023, les caigudes trimestrals es deuen a dos esdeveniments "extraordinaris" i han agradat les seves previsions. Al costat de l'acereria, Repsol i BBVA han liderat els rebots i se situen també a dalt de tot de l'IBEX, acompanyats de CaixaBank, Cellnex i Inditex. Al costat dels descensos, els pitjors n'han estat Acciona Energía i Unicaja.

Cal destacar que la CNMV ha suspès de cotització Talgo davant la possible OPA de l'hongaresa DJJ. Els títols de Talgo es disparaven un 9,38% al Mercat Continu, pels rumors que el hòlding ferroviari hongarès llançaria, de manera imminent, una oferta pública d'adquisició d'accions sobre l'empresa espanyola abans que la CNMV suspengués la cotització.

ALIBABA, SOFTBANK, ARM, DISNEY...

Hi ha moltes empreses protagonistes aquest dijous després de publicar resultats. Alibaba ha perdut un 6% a la sessió asiàtica, en línia amb el que es va deixar ahir a Wall Street després de publicar els seus comptes. També va anunciar un programa de recompra d'accions, però això no ha aconseguit animar el mercat.

SoftBank, que també ha publicat xifres, puja un 11%. El fabricant de xips Arm, propietat precisament de SoftBank, ha arribat a disparar-se més d'un 40% després d'uns resultats i unes previsions que han agradat al mercat i després d'explicar que la intel·ligència artificial (IA) està impulsant les seves vendes.

Per part seva, Disney puja més d'un 10% al mercat després que el gegant superés estimacions de guanys trimestrals i augmentés la seva guia enmig dels esforços per reduir costos. També ha comunicat un pla de recompra d'accions i una inversió de 1.500 milions en Epic Games, propietari del famós videojoc Fornite.

Avui també han publicat xifres Société Générale i Credit Agricole, entre d'altres.

Així mateix, és molt rellevant l'enfonsament del 15% en les accions del gegant navilier danès Maersk després que aquest hagi advertit sobre una "alta incertesa" en les seves perspectives de guanys per al 2024 a causa de les interrupcions al mar Roig i l'excés d'oferta de vaixells de càrrega. La companyia també ha anunciat la suspensió de recompres d'accions a causa d'aquesta incertesa.

LA XINA APROFUNDEIX A LA DEFLACIÓ

L'atenció està posada igualment a Àsia, on el Nikkei ha estat el millor (+2%) i ha marcat nous màxims de 34 anys i on la Xina ha publicat l'IPC del gener, que ha caigut vuit dècimes en termes anuals, una lectura molt més baixista del que s'esperava i que suposa el quart mes consecutiu de descensos i la caiguda més gran en 15 anys. És un nou esglaó en la tendència deflacionista xinesa. En termes mensuals, l'IPC va augmentar un 0,3% al gener respecte al desembre, lleugerament per sota de les expectatives d'un creixement del 0,4%.

Per la seva banda, l'índex de preus al productor de la Xina va caure un 2,5% al gener respecte a l'any anterior, lleugerament millor del que s'esperava, ja que es preveia una caiguda del 2,6% després d'un descens del 2,7 % al desembre.

Als EUA, les peticions inicials de desocupació s'han tornat a situar per sota del que estava previst, cosa que indica que el mercat laboral nord-americà continua sent resilient.

L'IBEX MANTÉ EL BIAIX BAIXISTA A CURT TERMINI

L'IBEX continua cotitzant perillosament a prop d'un suport molt rellevant que té a 9.800 punts.

"De moment es manté la correcció i es podria estendre si al final confirma l'abandonament dels 9.800 punts", avisa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. Una possible pèrdua dels 9.800 ens faria pensar en una prolongació de les caigudes fins als 9.600 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.

"Per veure un senyal de fortalesa, hauríem d'esperar la superació de la resistència dels 10.149,6 punts, preus un 2,7% per sobre dels actuals".

ALTRES MERCATS

L'euro cau als 1,0766 dòlars (-0,04%). El petroli avança un 2,4% enfront de la negativa d'Israel a un alto el foc i els atacs dels EUA contra els rebels hutís, amb el Brent una altra vegada als 80 dòlars (81,15 dòlars) i el West Texas, als 75,73 dòlars.

L'or perd un 0,42% (2.043 dòlars) i la plata suma un 0,69% (22,52 dòlars).

El bitcoin cotitza als 45.100 dòlars, per sobre dels 45.000 per primera vegada des del gener, i l'ethereum, als 2.425 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,156%.

Noticias relacionadas

contador