ep archivo   planta de almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall ha anunciat aquest dijous una nova col·laboració de recerca amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG), un institut internacional de recerca biomèdica amb seu a Barcelona, per identificar vies de senyalització moleculars i biomarcadors específics de la dermatitis atòpica (DA) .

  • 8,51€
  • -0,76%

"Les noves dades obtingudes sobre el mecanisme d'acció d'aquesta malaltia complexa podrien permetre el desenvolupament de noves opcions terapèutiques", ha explicat la farmacèutica.

Els objectius de recerca d'aquesta col·laboració inclouen la caracterització de models més detallats de la DA amb gran rellevància fisiològica i predictibilitat de la malaltia. A més, es pretén identificar nous enfocaments terapèutics per al tractament de la DA com a punt de partida per al desenvolupament de nous fàrmacs.

Almirall aportarà la seva àmplia experiència en el desenvolupament de models, la preparació de mostres de models de DA in vitro i in vivo, així com mostres de teixits, transcriptòmica i anàlisi de dades. El CRG, per part seva, aportarà la seva experiència en proteòmica, que ajudarà a identificar possibles dianes farmacològiques per a la DA, ampliant així el ventall d'opcions terapèutiques per a aquesta malaltia.

"Estem satisfets amb els avenços recents en les opcions de tractament de la dermatitis atòpica. No obstant, seguim treballant per identificar innovacions científiques i tecnològiques que permetin fer un pas més per oferir millors teràpies als pacients. Aquesta col·laboració ens permet combinar la nostra experiència en dermatologia mèdica amb les habilitats de la unitat de proteòmica del CRG per comprendre millor aquesta complexa malaltia i explorar noves oportunitats de tractament”, ha declarat el Dr. Karl Ziegelbauer, Chief Scientific Officer d'Almirall.

"Les tecnologies proteòmiques s'utilitzen en molts projectes de recerca translacional tant per diagnosticar com per comprendre els mecanismes de les malalties. Col·laborar amb una empresa reconeguda com Almirall ens permetrà aprofundir en la patogènesi de la dermatitis atòpica, cosa que pot establir les bases per ajudar encara més als pacients que pateixen aquesta malaltia", ha afirmat el Dr. Eduard Sabidó, responsable de la Unitat Mixta de Proteòmica CRG/UPF (ICTS OmicsTech).

Almirall i el CRG van establir una col·laboració prèvia el 2023 per desenvolupar i caracteritzar nous models preclínics que ajudin a identificar nous tractaments per al càncer de pell no melanoma.

Aquest projecte tindrà una durada inicial de dos anys i està parcialment finançat per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) i el Centre de Desenvolupament Tecnològic i Innovació (CDTI) del Ministeri de Ciència i Innovació, amb fons Next Generation EU.

Noticias relacionadas

contador