ep archivo   entrada de una sede de arcelormittal
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El gegant siderúrgic ArcelorMittal ha presentat una pèrdua de gairebé 3.000 milions de dòlars al quart trimestre del 2023, enfront del benefici de 261 milions registrat durant el mateix període del 2022.

  • 23,90€
  • 0,84%

Al còmput anual, el benefici net s'ha reduït fins als 919 milions de dòlars des dels 9.300 milions del 2022, a causa, entre altres coses d'"un impacte negatiu de 2.400 milions de dòlars relacionat amb la venda de les operacions al Kazakhstan i d'un deteriorament de 1.400 milions de dòlars a la divisió italiana Acciaierie d'Itàlia (ADI), segons ha explicat la companyia.

Les vendes al quart trimestre van caure a prop del 14%, fins als 14.552 milions de dòlars, mentre que en taxa anual van baixar un 14,5%, fins als 68.275 milions de dòlars.

Sobre la retribució a l'accionista, ArcelorMittal ha augmentat el dividend base anual dels 0,44 dòlars per acció als 0,50 dòlars, que es pagarà en dues quotes iguals al juny del 2024 i al desembre del 2024. A més, la companyia continuarà tornant un mínim del 50% del FCF (flux de caixa lliure) posterior al dividend a través dels programes de recompra d'accions.

DECLARACIONS D'ADITYA MITTAL

Aditya Mittal, conseller delegat, ha comentat que "tot i que l'entorn operatiu es va tornar cada cop més desafiant a mesura que avançava l'any, la nostra rendibilitat per tona és saludable i està molt per sobre de les mitjanes a llarg termini.

Això ressalta la sostenibilitat millorada que hem incorporat al negoci, cosa que ens permet generar un flux de caixa saludable per invertir en el creixement futur i tornar nivells atractius de capital als nostres accionistes”.

"De cara al futur", ha afegit, "hi ha senyals primerencs d'un context industrial més constructiu. Això, juntament amb el progrés que estem aconseguint amb la nostra cartera de projectes de creixement estratègic, diversos dels quals es completaran aquest any, significa que la companyia continuarà fent importants passos en el seu objectiu de ser una empresa més forta, més rendible i, per descomptat, més segura”.

LA VALORACIÓ DE RENTA 4

Els experts de Renta 4 han reiterat el seu consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 35,60 euros, i han assenyalat que "esperen millora operativa després del deteriorament patit al segon semestre". Aquests analistes anticipen "una millora operativa des del primer trimestre" de l'exercici actual.

Noticias relacionadas

contador