le logo de l usine siderurgique arcelormittal a seraing

ArcelorMittal està liderant l'IBEX aquest dijous, amb alces que ronden ara el 3%, malgrat que ha comunicat unes pèrdues properes als 3.000 milions de dòlars (2.966 milions) al quart trimestre i una caiguda del benefici el 2023 fins als 919 milions des dels 9.300 milions del 2022. Per què llavors puja la companyia si aquests comptes semblen decebedors?

  • 23,90€
  • 0,84%

Aránzazu Cortina, experta de Bankinter, explica en primer lloc que les pèrdues del quart trimestre es deuen a dos esdeveniments "extraordinaris". D'una banda, l'impacte negatiu de 2.400 milions de dòlars relacionat amb la venda de les operacions al Kazakhstan i, de l'altra, un deteriorament de 1.400 milions de dòlars a la divisió italiana Acciaierie d'Itàlia (ADI).

Al costat d'això, Cortina subratlla com a elements positius la generació de caixa lliure (0,38 vegades deute financer/EBITDA) i les perspectives per al 2024, que mostren senyals de millora en les condicions de la demanda aparent a mesura que la fase de reducció d'existències assoleix maduresa.

ArcelorMittal va ingressar 14.552 milions de dòlars al quart trimestre del 2023 (-13,8% interanual i -12,4% intertrimestral) mentre que l'EBITDA va ser de 1.266 milions de dòlars (+0,6% interanual i -32% intertrimestral). L'acereria ha reduït el deute fins als 2.898 milions de dòlars des dels 4.254 milions al setembre del 2023, subratlla l'experta de Bankinter.

Des de Banc Sabadell també destaquen la guia positiva, i apunten que els resultats en si han estat "una mica millor del que s'esperava", especialment a EBITDA, una cosa a què també es refereixen a Renta 4. Aquesta última empresa, però, es mostra més decebuda amb els comptes d'ArcelorMittal.

"El deute financer net es queda a nivells excepcionalment baixos. A nivell de 'guidance', es comencen a veure signes de recuperació en el consum aparent agregat ex-Xina", escriuen els analistes de Sabadell.

"A nivell general esperen creixement a totes les regions el que, unit a un entorn de preus més favorable, impulsa avui el valor", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador