ep interior del palacio de la bolsa a 26 de noviembre de 2021 en madrid espana el ibex 35 se ha
Gustavo Valiente - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 1,42%, fins als 8.559,50 punts, després del fort rebot del 2,4% que va registrar aquest dilluns, ja que el mercat ha rebaixat de manera notable el seu temor d'òmicron, la nova variant de la Covid-19. Encara que aquest dimarts, han estat el Cac 40 francès i el Dax 40 alemany els que han liderat els guanys a Europa, amb avenços propers al 3%, a causa de les notícies positives que han arribat des de la Xina.

  • 10.854,70
  • -0,16%

Tot això després que Wall Street fes bé, després que el doctor Anthony Fauci, principal assessor sanitari de la Casa Blanca, digués que és optimista pel que fa a la gravetat de la variant sud-africana de la Covid. El mercat nord-americà estén el seu rebot també aquest dimarts, i cotitza i molt a prop de màxims històrics.

Dins l'IBEX, han destacat les fortes revaloracions de les acereries (Arcelor i Acerinox), Fluidra i PharmaMar, encara que altres grans valors com Inditex, BBVA i Naturgy també han registrat guanys. En negatiu, Red Eléctrica i Enagás han tingut un comportament discret.

BONES DADES A LA XINA

A Àsia el dia ha estat dominat pels números verds, amb els inversors reaccionant a la retallada del 0,5% de les reserves obligatòries de la Xina anunciada ahir, així com a les xifres comercials del novembre publicades aquest matí. Durant els últims mesos, les exportacions xineses han resistit bé, perquè les empreses han fet comandes anticipades per poder acumular els seus nivells d'existències abans de Nadal, i les màquines i els productes elèctrics han tingut una forta demanda. Aquesta tendència de recuperació ha continuat per quart mes consecutiu, ja que les exportacions van augmentar un 22% al novembre i van superar les expectatives del 20,3%.

Les importacions també van repuntar, ajudades per la recuperació dels inventaris, així com per una demanda decent al voltant del Dia dels Solters, incrementant-se un 31,7%, davant una expectativa del 21,5%. El repunt de les importacions de carbó per fer front a l'escassetat d'energia, així com la demanda de coure més gran, també van contribuir a impulsar les dades.

D'altra banda, cal destacar a Àsia que l'RBA australià no ha tocat tipus, tal com s'esperava, i els ha deixat al 0,1%. L'organisme ha presentat unes perspectives més positives per a l'economia, augmentant les possibilitats que els tipus pugin abans del previst.

PIB, OCUPACIÓ I ZEW

El calendari d'aquest dimarts és carregat de referències importants. El PIB de la zona de l'euro va créixer un 2,2% al tercer trimestre en comparació amb el trimestre anterior. Enfront del mateix trimestre l'any anterior, el PIB desestacionalitzat va augmentar un 3,9%. Per la seva banda, l'ocupació va augmentar un 0,9% a la zona euro al tercer trimestre.

A Alemanya, l'índex ZEW de sentiment econòmic ha mostrat un descens brusc de la confiança dels inversors alemanys en la situació actual, ja que l'indicador de sentiment s'ha enfonsat fins a -7,4 des de 12, molt per sota de la caiguda esperada fins a 5 que anticipava el consens per al desembre.

L'impacte de la pandèmia de la Covid-19 a Alemanya és molt elevat, fins al punt que el Govern s'ha proposat imposar la vacunació de manera obligatòria a partir del febrer. A més, s'han establert restriccions de mobilitat als no vacunats.

ALTRES MERCATS

El bitcoin rebota i se situa per sobre dels 51.000 dòlars després de caure dissabte fins als 42.000 dòlars. Ara cotitza als 51.641 dòlars (+5%). L'ethereum puja un 3,7% (4.376 dòlars).

El petroli avança més d'un 4%, amb el Brent als 75,96 dòlars i el WTI als 72,63 dòlars.

L'euro es canvia a 1,1242 dòlars (-0,38%).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,448% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,331%.

Noticias relacionadas

contador