ep bolsa- el ibex 35 se da la vuelta a media sesion -061 y cae hasta los 8000 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Les borses europees han rebotat aquest dijous i han deixat enrere les caigudes de la passada sessió. En el cas de l'IBEX les alces han estat una mica més moderades, tot i que ha tancat als màxims del dia per sobre dels 9.100 punts (ha arribat a caure fins als 8.997). Això, després que Wall Street hagi obert en verd mentre que les 'criptos' també reaccionaven després de la patacada.

  • 11.154,60
  • 1,56%

L'ethereum va arribar a enfonsar-se un 40% i el bitcoin, un 30%, tocant un mínim als 30.000 dòlars. Ara, torna a acostar-se a nivells de 40.000 dòlars. L'excusa després d'aquest últim enfonsament en les 'criptos' ha estat la preocupació davant la postura negativa dels reguladors xinesos respecte a l'ús de les monedes digitals per part de les entitats financeres, sense oblidar tot el fet i dit per Elon Musk en relació amb el bitcoin durant els últims temps.

De tornada a l'IBEX, Siemens Gamesa, Cellnex, Endesa i Solaria han estat els títols que més pugen, mentre que IAG, ArcelorMittal, Meliá i Colonial han liderat les caigudes. Al Continu han destacat les alces Codere després de publicar resultats.

Ahir es va viure una sessió de recollida de beneficis forta a tot Europa sense un motiu de pes més enllà de la volatilitat a la qual ja estem començant a acostumar-nos. "Els inversors segueixen atrapats a 'terra de ningú', amb indecisió entre l'optimisme per la reobertura econòmica i la preocupació perquè els bancs centrals actuen massa tard per fer front a la inflació", assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Pel que fa a les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) que es van conèixer aquest dimecres, amb les borses europees tancades, els funcionaris de el banc central es mostren força optimistes amb la recuperació econòmica dels Estats Units, tant que diversos estan disposats a reduir la compra massiva de bons "en algun moment".

"Diversos participants van suggerir que, si l'economia continua avançant ràpidament cap als objectius del Comitè, podria ser apropiat en algun moment de les properes reunions començar a discutir un pla per ajustar el ritme de les compres d'actius", segons les actes de la reunió del passat 28 d'abril.

Segons l'opinió de CMC Markets, "de cara a la tardor, sembla probable que la Reserva Federal redueixi el seu programa de compra de bons per valor de 100.000 milions de dòlars al mes, suposant que l'economia nord-americana segueixi el seu curs, i el mercat no hauria de témer-ne , ja que suggeriria que la recuperació està en marxa".

A Àsia, jornada amb signe mixt en què el Banc Central de la Xina ha mantingut tipus. Al Japó, s'han conegut una sèrie de dades macro rellevants. Les exportacions van créixer un 38% a l'abril davant la previsió del 30,9%.

L'agenda de dades d'aquest dijous inclou les peticions setmanals de desocupació als EUA, que han caigut més del que s'esperava, fins a les 444.000. A més, parlarà Christine Lagarde, presidenta de el Banc Central Europeu (BCE).

DIMITEIX EL CEO DE TIKTOK

Zhang Yiming, cofundador de ByteDance (propietària de TikTok), deixarà el càrrec de conseller delegat i passarà a exercir un nou paper, segons ha informat aquest dijous la companyia.

Un altre cofundador, Liang Rubo, que actualment és cap de recursos humans, assumirà el càrrec de CEO de ByteDance a nivell global i Zhang passarà a exercir un paper clau en l'estratègia al final de 2021.

"Encara hi ha moltes coses que hem de millorar, i crec que una altra persona pot impulsar millor el progrés a través d'àrees com la millora de la gestió diària. La veritat és que em falten algunes de les habilitats que fan a un gerent ideal", va dir Zhang en una nota als empleats.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia ara als 1,2188 dòlars. El petroli es deixa un 1,6%, fins als 65,42 dòlars el Brent i als 62,29 dòlars el West Texas.

El bitcoin puja un 13% (41.870), a l'igual que l'ethereum (2.945 dòlars).

L'or i la plata cedeixen posicions, fins als 1.867 dòlars i als 27,69 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,662%.

Noticias relacionadas

contador