ep archivo   una de las instalaciones del palacio de la bolsa de madrid con paneles del ibex a 27 de
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha passat aquest divendres de cotitzar pla a caure amb ganes per acabar tancant amb un retrocés de l'1,31% (8.864 punts). Durant l'acumulat setmanal, el selectiu espanyol s'ha deixat un 0,65%. L'índex s'ha ressentit de la decebedora dada d'ocupació dels Estats Units. Solaria i PharmaMar són els dos únics títols que han pujat. Endesa i Fluidra, que han tingut un bon començament de sessió per millores de valoració de JP Morgan, s'han vist arrossegats a l'igual que la resta del parquet. Siemens Gamesa també ha caigut, però per una valoració d'HSBC.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Avui les dades macro són protagonistes indiscutibles. L'informe d'ocupació dels Estats Units del mes d'agost ha estat una mica decebedor, ja que s'ha quedat molt lluny de les previsions de consens avançades pels experts. Tan sols ha creat 235.000 nous llocs de treball privats, mentre que s'estimava que la xifra arribés als 720.000. La taxa d'atur, però, continua caient i arriba al 5,2% davant el 5,4% anterior.

A més, s'han conegut els PMI serveis d'agost. El del Japó ha quedat en 42,9 i el de la Xina, a 46,7, tots dos per sota del nivell de 50, que marca el límit entre expansió i contracció. A Espanya queda en 60,1 i a l'eurozona, en 59.

Els inversors estan pendents aquest divendres de tot el relacionat amb Àsia. D'una banda, el Nikkei puja un 2% després que el primer ministre japonès,Yoshihide Suga, hagi anunciat que no es presentarà a les pròximes eleccions generals. A més, a la Xina, Xi Jinping ha comunicat la creació d'una nova borsa de valors, en aquest cas destinada a les pimes.

Des del punt de vista empresarial, aquest matí es parla també de Sabadell, que ha detallat les condicions del seu nou ERO, que afectarà 1.900 treballadors, el 12,5% de la seva plantilla. A més, DIA ha comunicat aquest dijous a la nit que ha tancat amb èxit la seva operació de refinançament.

L'IBEX ES FRENA A RESISTÈNCIES

Si alguna cosa ha demostrat l'IBEX aquesta setmana és que no pot amb la resistència dels 9.000 punts. El selectiu la va superar dimecres, quan va pujar amb força, però finalment va tancar per sota.

"A curt termini podríem veure com acaba cobrint el buit alcista que va deixar aquest dimecres, tot i que el biaix és alcista i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió de les pujades", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de TraderWatch.

ALTRES MERCATS

L'euro ha tocat el seu màxim en cinc setmanes davant un dòlar pressionat per l'informe d'ocupació dels EUA. La divisa del Vell Continent ha tocat els 1,19 dòlars, mentre que ara es canvia a 1,1889 (+0,10%).

El petroli cotitza amb moderades pujades, amb el Brent als 73,44 dòlars i el WTI als 70,22 dòlars. Això, després de les fortes pujades, superiors al 2%, de la passada jornada.

L'or i la plata també estan tranquils. El primer se situa als 1.820 dòlars i el segon als 24,22 dòlars.

La bitcoin puja un 2,75%, fins als 50.725 dòlars, i l'ethereum, un 4,63% (3.957 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,324%.

Noticias relacionadas

contador