ep archivo   petroleo
DAVID MCNEW - Archivo

Els preus del petroli han pujat aquesta nit després de la reunió de l'OPEP+ i gràcies a un dòlar nord-americà que segueix una mica feble. El barril de Brent, referència a Europa, ha avançat un 2,15%, fins als 73,80 dòlars. El West Texas, referència als EUA, un altre 2,2%, fins als 69,75 dòlars per barril.

A Àsia, els contractes han registrat pujades fins als 73 i els 69,80 dòlars per barril, respectivament. Segons els experts, el preu del Brent continua sent constructiu.

En el cas del West Texas, la cosa és més complicada pels huracans que assoten la regió, però sembla haver trobat suport als 67 dòlars aquesta setmana. Ara, els preus del cru corregeixen lleument després del seu bon avanç de fa unes hores.

El Brent baixa un 0,2% i el West Texas, un 0,3%. Tots dos esperen així la dada d'ocupació (i d'atur) dels EUA que es donarà a conèixer aquest divendres. Els inversors temen que la xifra sigui pitjor de l'anticipada pels experts, segons apunta l'analista Stephen Innes.

"Amb el catalitzador de l'OPEP+ a curt termini fora de l'equació, el focus se centra de nou en la forma de la recuperació de la demanda", recorda Innes. Aquesta setmana, el Brent avança un 0,3% i, el West Texas, un 1,5%.

Noticias relacionadas

contador