ep archivo   bandera de espana en la plaza de colon durante el primer dia del luto oficial por los
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

El PMI de el sector serveis d'Espanya va registrar 60,1 a l'agost, situant-se molt per sobre del nivell d'absència de canvis de 50,0. Encara que va baixar des de la lectura de juliol (61,9), "el ritme d'expansió assenyalat per l'índex va tornar a ser substancial", segons IHS Markit. L'activitat comercial ha augmentat ininterrompudament durant els últims cinc mesos, precisa. Cal remarcar que la dada es va situar per sota de la previsió de consens de 61,5.

"El recent període expansiu del sector serveis espanyol va continuar a l'agost, ja que es van observar nous augments pronunciats de l'activitat comercial i de les noves comandes. Les empreses també confien en el creixement continuï durant els propers dotze mesos. Les creixents càrregues de treball es van donar suport a la contínua creació d'ocupació, mentre que la pressió dels costos es va mantenir elevada", explica IHS Markit, encarregat de l'elaboració d'aquest indicador.

Les empreses van vincular novament l'augment de l'activitat amb un increment de la demanda dels clients a mesura que millora la situació de la pandèmia de la Covid-19, cosa que també va ser un factor responsable d'una major expansió de les noves comandes, que van augmentar a un ritme lleugerament més ràpid que al juliol. També hi va haver més signes de millora en la demanda internacional, ja que les noves comandes procedents de l'estranger van augmentar per quart mes consecutiu i al ritme més ràpid des de juliol de 2015. No obstant això, l'expansió de les noves comandes procedents de clients de l'estranger va seguir sent molt més feble que l'observada per les noves comandes en total.

"L'actual fase de fort creixement al sector serveis espanyol es va mantenir a l'agost, ja que l'economia continua beneficiant-se de la relaxació de les restriccions del confinament i de l'èxit dels programes de vacunació. Com que les noves comandes van augmentar a un ritme més ràpid, les empreses van optar per contractar més personal, incloent-hi la reincorporació de més treballadors després dels ERTO", explica Andrew Harker, economista d'IHS Markit.

"Hi va haver alguns signes positius en la demanda internacional a mesura que les noves comandes procedents de clients de l'estranger van augmentar al ritme més fort en sis anys. No obstant això, l'expansió encara va ser inferior que l'observada per les noves comandes en total, ja que els viatges internacionals continuen estant una mica lluny de la normalitat. les empreses esperen que les restriccions dels viatges internacionals puguin aviat relaxar-se més per ajudar a impulsar el sector a mesura que la temporada d'estiu arriba als eu final", afegeix.

Noticias relacionadas

contador