ep archivo   valores del ibex 35 en los paneles del palacio de la bolsa de madrid a 18 de junio de
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

L'IBEX tanca amb caigudes del 0,61% (8.867 punts) tot i començar tranquil la jornada. Dins el selectiu han destacat les caigudes de Cellnex i Bankinter, entre d'altres. Al Continu, Rovi s'ha desplomat un 13,5% després de les últimes notícies relacionades amb Moderna.

  • 10.729,50
  • -0,33%

A Àsia la sessió s'ha saldat amb alces moderades, mentre que els EUA va tancar divendres passat en positiu (Dow Jones: +0,69%; S&P: +0,88%; Nasdaq: +1,23%). Les pujades del tancament setmanal es van produir després que Jerome Powell anticipés el tapering per a aquest any, però ho fes de forma i manera que el mercat va rebre el missatge en positiu, desvinculant la reducció de compres d'actius de la pujada de tipus.

L'agenda d'aquest dilluns inclou l'IPC (puja quatre dècimes a l'agost) i les vendes al detall d'Espanya, així com l'IPC d'Alemanya (se situa a màxims des de 1993). Al llarg de la setmana es coneixerà l'IPC de l'eurozona (dimarts), mentre que els inversors seguiran amb especial atenció l'informe d'ocupació d'agost que es publicarà divendres a l'altre costat de l'Atlàntic.

ROVI, AL DISPARADOR

Els inversors estan molt pendents aquest dilluns del comportament de Rovi en borsa després que dijous passat s'enfonsés un 13%, mentre que divendres va rebotar un 3%.

La companyia ha comunicat aquest diumenge a la nit que segueix investigant el que va passar a la contaminació de diversos lots de la vacuna de Moderna produïts per ella. El Japó ha informat aquest cap de setmana de la mort de dos homes després d'inocular-se amb les vacunes contaminades, mentre que el país ha bloquejat més vacunes de Moderna després de trobar-hi noves impureses.

ATENTS AL CRU

L'huracà Ida ha assotat Nova Orleans i la costa de Louisiana durant la nit, amb pluges torrencials i ràfegues de vent, deixant gran part de la regió sense electricitat i preparant-se per inundacions i devastació generalitzades.

Els futurs de la gasolina als Estats Units van pujar, mentre que el petroli avança de forma continguda (barril Brent: 73,02 dòlars; barril WTI: 68,94 dòlars) després que l'huracà toqués terra a Louisiana.

Aquesta setmana, els operadors sospesaran les conseqüències d'Ida, així com la probabilitat que l'OPEP i els seus aliats segueixin endavant amb un augment de la producció quan es reuneixin l'1 de setembre.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1795 dòlars (+0,03%). L'or i la plata cauen lleugerament, amb el primer als 1.812 dòlars i el segon als 23,98 dòlars.

El bitcoin cedeix un 1,6%, fins als 48.037 dòlars, i l'ethereum, un lleu 0,05%, fins als 3.217 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,287%.

Noticias relacionadas

contador