ep archivo - banco sabadell
BANCO SABADELL - Archivo

Banc Sabadell ha comunicat aquest matí als sindicats la seva intenció d'iniciar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que inclogui un mecanisme de prejubilació, de baixes incentivades i un pla social de recol·locació "per sobre dels estàndards de mercat", segons han informat fonts pròximes a la negociació a Europa Press.

  • 1,64€
  • 8,73%

Aquest ERO es produeix després que a finals de 2020, l'entitat presidida per Josep Oliu pactés amb els sindicats la sortida al voltant de 1.800 treballadors del banc.

El proper dijous, 2 de setembre, la direcció de Sabadell detallarà a la representació dels treballadors el calendari previst i l'afectació, d'acord amb els passos legals previstos en aquest tipus de processos.

Es tracta d'una reestructuració ja anunciada per l'entitat com una de les mesures per reduir costos. En concret, durant la presentació del seu pla estratègic 2021-2023, el conseller delegat de Sabadell, César González-Bueno, va apuntar la necessitat de buscar la rendibilitat del banc per totes les vies, incloent-hi la reestructuració de personal, amb l'objectiu de reduir 100 milions en costos.

CCOO ADMETRÀ UN "ERO TRAUMÀTIC"

Per la seva banda, el sindicat CCOO ha afirmat en un comunicat que no admetrà "cap plantejament d'ERO traumàtic" i sosté que no hi ha raons per fer-ho, ja que durant el 2021 s'haurien produït al voltant de 200 noves contractacions a l'entitat. A més, recorden de les 1.800 sortides realitzades durant el primer trimestre de l'any.

A més, el sindicat assenyala que no hi hauria causes econòmiques, després que Sabadell presentés un benefici net de 220 milions durant el primer semestre del 2021, un 51,5% més que durant el mateix període de 2020, ni raons tècniques ni productives.

"Si cal donar sortida a persones de la plantilla, sempre hi ha la possibilitat d'arribar a acords de prejubilacions anticipades i jubilacions (hi hauria al voltant de 2.000 persones majors de 55 anys, segons les xifres aportades pel sindicat), en la línia del negociat i signat al passat mes de desembre de 2020 i que va permetre que 1.800 persones, de manera voluntària, s'hi acollissin", ha assegurat CCOO.

Noticias relacionadas

contador