ep efectos huracan
TWITTER: @NELKSON - Archivo

L'huracà Ida ha colpejat amb tota la força dels seus vents la costa de Louisiana a l'aniversari de la tragèdia que va provocar el 2005 l'huracà Katrina. De moment, a prop d'un milió de persones han patit talls d'electricitat i la Casa Blanca ja ha declarat l'estat de Louisiana com a Zona de Major Desastre.

La primera víctima mortal que deixa la tempesta s'ha produït a la localitat d'Ascensión, a uns 65 quilòmetres a nord-oest de Nova Orleans. L'oficina del xèrif va informar a través del seu compte de Facebook que a les 20:30 hores (hora local), els agents van rebre un avís d'un ferit per la caiguda d'un arbre i, en desplaçar-se al lloc, van confirmar la mort de la víctima.

Ida va irrompre a la tarda a les costes de Louisiana com a huracà categoria 4, però durant la nit de diumenge s'havia degradat a categoria 1. La seva arribada va ser precedida per fortes pluges des de les primeres hores de diumenge. Nova Orleans es va convertir en una ciutat de finestres tapiades i cases envoltades de bosses de sorra a l'espera d'aquest huracà, que ha estat catalogat com a "extremadament perillós".

El Centre Nacional d'Huracans (NHC, per les sigles en anglès) va dir que Ida va crear una "situació de perill de mort" i va instar a "prendre totes les mesures necessàries per protegir la vida i els propietats".

John Bel Edwards, Governador de Louisiana, ha destacat: "Tenim una situació molt perillosa com a conseqüència de l'huracà Ida i cal esperar que els efectes devastadors continuïn durant les pròximes 24 hores més o menys mentre l'huracà passa per l'estat".

contador