ep interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 ha finalizado la jornada de este lunes con una
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX ha nedat aquest dimarts a contra corrent d'Europa i ha tancat amb una pujades del 0,63%, revalidant els màxims anuals en superar els 8.756 punts. La resta de places del Vell Continent han acabat amb caigudes d'entre un 0,1% i un 0,4%. Dins el selectiu han destacat les pujades en Santander, Siemens Gamesa i CaixaBank i els descensos en Amadeus i Mapfre. Al Continu ha pujat amb ganes Duro Felguera (+7,22%), enmig de les notícies que assenyalen que la banca ha desbloquejat el seu rescat.

  • 11.246,00
  • -0,58%

Aquest dimarts la jornada està marcada per resultats empresarials rellevants, com els d'UBS -logra un benefici net de 1.800 milions de dòlars durant el trimestre colpejat per l'escàndol d'Archegos- o els d'HSBC -va superar les expectatives, amb un augment del benefici abans d'impostos del 79%. A més, segueixen cuejant els resultats de Tesla, que cau un 2,5% a l''after hours' tot i batre estimacions amb els seus ingressos (10.390 milions de dòlars). La companyia va vendre part dels bitcoins que va comprar al seu moment durant el primer trimestre, generant guanys nets de 272 milions de dòlars.

Avui és notícia que Alemanya i França van presentar els seus plans de recuperació de forma conjunta abans d'enviar-los a la Comissió Europea, mentre que Espanya aprovarà el seu durant el Consell de Ministres. Itàlia ja ha presentat el seu pla a Brussel·les.

BANCS CENTRALS

Aquest dimarts comença la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran demà i per a la qual no s'esperen novetats. A més, el Banc del Japó s'ha reunit aquesta matinada i ha mantingut la seva política monetària sense canvis.

"El Banc del Japó va mantenir la política monetària sense canvis, al mateix temps que va elevar la seva previsió de creixement per a 2021 al 4%, des del 3,9%, tot i la preocupació per una doble recessió com a conseqüència de les noves restriccions imposades per l'augment dels casos de coronavirus en algunes zones del país", expliquen els experts de CMC Markets al seu informe diari.

EL CONTRAST AMB ÍNDIA

Mentre que als EUA i Europa l'evolució de la pandèmia 'va millorant', en altres zones del món no és així. La 'millor' situació en aquestes zones contrasta amb la creixent preocupació per la realitat a l'Índia. "Sembla absolutament horrible i probablement empitjorarà molt abans de millorar. Les seves conseqüències podrien estendre més enllà de les fronteres del país", adverteixen des de CMC.

"Gilead ha augmentat la seva subministrament de remdesivir a l'Índia, ja que la situació segueix empitjorant en aquest país. L'empresa també ajudarà els laboratoris a ampliar la seva capacitat de fabricació local, una cosa que es necessita desesperadament. Els EUA exportarà 60 milions de vacunes d'AstraZeneca una vegada que tingui l'autorització dels legisladors. Continua la preocupació per la forma en què l'esclat dels casos de coronavirus i l'augment del nombre de morts influiran en l'economia de l'Índia i en l'economia mundial", afegeix Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

El sector de viatges i oci europeu va registrar aquest dilluns un bon comportament a causa d'aquestes millors previsions sobre l'evolució de virus, juntament amb les notícies que indiquen que els turistes nord-americans vacunats podran entrar a la Unió Europea aquest estiu. Les companyies aèries es van veure especialment afavorides per aquestes informacions.

Aquest dimarts hi ha més notícies positives sobre la Covid, i és que França reobrirà els seus restaurants gradualment entre maig i finals de juny. També s'informa que els Estats Units podria suavitzar les restriccions d'ús de mascaretes per als vacunats.

L'agenda macro d'avui porta poques referències rellevants.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,2083 dòlars. El petroli puja un 0,6%, fins als 66,03 dòlars el Brent i als 62,34 dòlars el West Texas.

El bitcoin puja fins als 54.700 dòlars (+1,5%). "L'anunci de JP Morgan d'oferir el fons de gestió activa de bitcoin als seus clients rics ha mostrat als operadors com d'equivocats estaven els bancs de Wall Street en criticar el bitcoin. Aquests bancs no tenen altra opció que oferir actius digitals als seus clients si volen donar-los servei", explica Aslam. L'ethereum avança un 2,3%, fins als 2.549 dòlars.

L'or i la plata estan plans, als 1.780 dòlars i als 26,28 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,581%.

Noticias relacionadas

contador