ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 14 de marzo de 2022 en madrid espana el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat gairebé pla aquest dijous (IBEX: +0,02%, 9.213), amb un repunt molt menor en comparació amb la resta de parquets europeus i enmig de les pujades a Wall Street davant la possibilitat que s'arribi als Estats Units a un acord sobre el sostre del deute que eviti l'impagament. Dins del selectiu espanyol han destacat les alces en Meliá, BBVA, Amadeus, IAG i Grifols, entre d'altres. El pitjor valor de la sessió ha estat Naturgy.

  • 11.322,60
  • -0,35%

Els principals líders polítiques nord-americans van tranquil·litzar aquest dimecres el mercat dient que els EUA no incompliran el pagament del seu deute. "Crec que al final del dia no tindrem un impagament del deute", va dir el president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy, a la CNBC. Aquest dijous, McCarthy ha assegurat que l'acord podria arribar tan aviat com aquesta setmana. "Simplement crec que on érem fa una setmana i on som avui és un lloc molt millor", ha explicat.

El president Joe Biden es va fer ressò d'aquest sentiment més tard en declaracions des de la Casa Blanca: "Ens unirem perquè no hi ha alternativa", va afirmar. "Tots els líders a la sala comprenen les conseqüències del fracàs", va afegir.

Tot i que les tensions sobre el sostre del deute són recurrents als EUA i aquesta situació ja s'ha viscut moltes vegades, és veritat que en aquesta ocasió les coses s'han emportat a uns extrems que han aconseguit posar més nerviós del normal al mercat.

Amb tot, l'IBEX suma posicions després de tancar ahir dimecres amb lleus alces. Hi ha cautela al mercat a causa del sostre de deute i l'eliminació d'aquest problema actuarà previsiblement com a catalitzador per a les borses i podria impulsar l'IBEX de nou cap als màxims anuals que té als 9.539,9 punts.

INDRA, DEUTSCHE BANK, BT, BURBERRY...

A l'àmbit empresarial, avui es parla d'Indra després que diferents mitjans hagin publicat que José Vidente de los Mozos podria ser el nou conseller delegat de la companyia una vegada que aquest dijous deixa el càrrec Ignacio Mataix.

Fora del nostre país, el protagonista és Deutsche Bank, que ha acordat pagar 75 milions de dòlars a les víctimes del depredador sexual Jefffrey Epstein per resoldre una demanda federal que acusa el banc de permetre i beneficiar-se del trànsit sexual de dones joves per part del seu client.

Segons l'acord, les víctimes d'Epstein que es van veure afectades pel trànsit sexual durant el temps en què va ser client del Deutsche Bank, del 2013 al 2018, rebrien almenys 75.000 dòlars i fins a 5 milions de dòlars, depenent d'una avaluació dels seus reclamacions.

Així mateix, són al focus les britàniques BT i Burberry, que han publicat resultats. La primera ha caigut amb força després d'anunciar també acomiadaments.

ESCASSETAT DE DADES MACRO: PARLEN LAGARDE I GUINDOS

A més, l'agenda d'aquest dijous inclou poques cites macro rellevants, entre les quals destaquen les peticions setmanals de desocupació i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia als Estats Units.

A més, avui parla la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, a Frankfurt, i ha parlat el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, a Madrid.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0772 dòlars (-0,61%). El petroli perd un 1,2%, amb el Brent als 75,98 dòlars i el WTI, als 72,03 dòlars.

L'or cau (-1,39%, 1.957 dòlars) i la plata perd un 1,39% (23,56 dòlars).

El bitcoin se situa per sobre dels 27.100 dòlars i l'ethereum s'allunya dels 1.820 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,64%.

Noticias relacionadas

contador