jeffrey epstein

Deutsche Bank ha acordat pagar 75 milions de dòlars a les víctimes del depredador sexual Jefffrey Epstein per resoldre una demanda federal que acusa el banc de permetre i beneficiar-se del trànsit sexual de dones joves per part del seu client, segons ha revelat The Wall Street Journal.

  • 14,96€
  • 1,11%

Atenent l'acord, les víctimes d'Epstein que es van veure afectades pel seu tràfic sexual durant el temps en què va ser client del Deutsche Bank, del 2013 al 2018, rebrien almenys 75.000 dòlars i fins a 5 milions de dòlars, depenent d'una avaluació de les seves reclamacions.

La demanda va ser presentada l'any passat a Nova York per una dona que figura als arxius judicials com Jane Doe 1 en nom seu i en el d'altres acusadores, al·legant que Deutsche Bank va fer negocis amb Epstein durant cinc anys tot i saber que es dedicava al trànsit sexual.

"Aquest acord sense precedents és la culminació d'una investigació de més d'una dècada duta a terme per dos bufets d'advocats per responsabilitzar un dels socis de la banca financera d'Epstein pel paper que va exercir a facilitar la seva organització de traficants", van dir els bufets en una declaració conjunta a The Wall Street Journal.

Deutsche Bank ha evitat fer declaracions sobre aquest acord. Tot i això, al passat va reconèixer haver-se equivocat en fer client de l'entitat a Epstein.

"Reconeixem el nostre error en incorporar Epstein el 2013 i les deficiències dels nostres processos. Hem après dels nostres errors i lamentem profundament la nostra associació amb Epstein", va afirmar el banc en una declaració pública el juliol del 2020.

JP MORGAN

JP Morgan s'enfronta a demandes similars, i fins i tot més grans, i caldrà veure en quina mesura afecta l'acord al qual ha arribat Deutsche Bank. Epstein va ser client de JP Morgan entre el 1998 i el 2013, un període durant el qual, segons els fiscals, va traficar amb moltes dones i nenes menors d'edat.

El conseller delegat de JP Morgan, Jamie Dimon, que ha dit que el banc no és responsable del tràfic sexual per part del seu antic client Epstein, haurà de declarar en aquesta demanda i en una altra relacionada per part del govern de les Illes Verges dels EUA el proper 26 de maig.

contador