ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa en madrid espana 20231109091902
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 tanca amb pujades destacades aquest dilluns (+0,96%, 9.461 punts), liderat pels bancs (Sabadell, Bankinter, CaixaBank...), i ha superat la resistència que tenia als 9.434 punts. També ho han fet bé ArcelorMittal, Solaria (va augmentar el benefici), Mapfre i Cellnex. Al costat de les retallades, els pitjors n'han estat Naturgy i Acciona. Al Continu, Audax ha repuntat després de publicar resultats i anunciar l'absorció d'una filial, i Almirall ha caigut amb força després d'una retallada de Morgan Stanley.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Això, després que la setmana passada el selectiu espanyol acabés amb pujades acumulades del 0,8% enmig d'una tensió política desencadenada al nostre país. Aquesta setmana, previsiblement, tindrà lloc la investidura de Pedro Sánchez després que, durant el cap de setmana, milers de persones sortissin al carrer manifestant-se contra l'amnistia que s'ha pactat amb Junts per Catalunya a canvi que Sánchez torni a ser president.

"És l'últim capítol al drama polític d'Espanya que es va originar a les eleccions del juliol, quan el Partit Popular va guanyar la majoria dels escons al parlament, però no prou per formar un govern. Mentrestant, Sánchez ha de dependre del suport dels catalans, i la indignació ha esclatat pel seu acord amb un dels partits darrere de la declaració unilateral d'independència de la regió el 2017", escriu Bloomberg.

CARA A CARA ENTRE XI I BIDEN

La política, per tant, tindrà un gran protagonisme aquesta setmana al nostre país, però també a nivell internacional, ja que aquest dimecres està prevista la trobada entre el president xinès, Xi Jinping, i el president dels Estats Units, Joe Biden.

Serà el primer cara a cara entre els dos líders en aproximadament un any i la primera vegada des del 2017 en què Xi trepitja sòl nord-americà, ja que està previst que la reunió tingui lloc a San Francisco, en el marc de la Cimera de Cooperació Econòmica de Àsia-Pacífic (APEC).

La cita es produeix en un context en què les relacions entre els Estats Units i la Xina han arribat a un dels moments més tensos en anys. Experts i funcionaris nord-americans adverteixen que no cal esperar una millora notable en les relacions després de la reunió, segons recull aquest dilluns CNBC.

D'altra banda, la primera sessió borsària de la setmana està força tranquil·la pel que fa a referències rellevants. A l'agenda d'aquest dilluns amb prou feines apareixen una sèrie de resultats empresarials (ACS els publica al tancament), mentre que al llarg de la setmana es coneixeran dades d'IPC a Espanya, els EUA i Europa, així com el PIB i l'atur de la zona de l'euro, juntament amb més resultats empresarials.

Atents també a les negociacions sobre l''etern' sostre de deute nord-americà (la votació n'està prevista per dimarts). A més, aquest dilluns la notícia arriba des del Regne Unit, on el primer ministre, Rishi Sunak, ha reorganitzat el seu Executiu després de fulminar Suella Braverman, antiga ministra de l'Interior, i ha recuperat David Cameron com a ministre d'Afers Estrangers.

Cal recordar, finalment, que Wall Street va tancar divendres passat amb compres destacades (Dow Jones: +1,15%; S&P 500: +1,56%; Nasdaq: +2,05%). Al còmput setmanal, els índexs novaiorquesos van registrar una setmana de guanys, liderats pel 2,37% del Nasdaq, mentre que el Dow Jones va avançar un 0,65% i l'S&P 500, un 1,31%. Tot això, malgrat les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que va reconèixer no estar segur d'"haver fet prou" en la lluita contra la inflació, van provocar una recollida de beneficis mentre els rendiments dels bons tornaven a pujar.

ATACANT RESISTÈNCIES

L'IBEX avança cap a la resistència següent després d'aconseguir tancar la setmana passada per sobre de la mitjana de 200 sessions, mitjana que va recuperar dijous.

"A curt termini estem molt pendents d'un tancament per sobre dels 9.434 punts. Si aconsegueix superar aquests nivells, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.741 punts, màxims anuals. El més important és que tornaria al camí alcista després d'un intent de canvi de tendència", expliquen els experts de Bolsamanía.

"Malgrat tot, vigilarem el seu comportament al suport dels 9.200 punts. Si abandona aquests preus, és probable que puguem veure com cobreix el buit alcista que va deixar als 9.075 punts. Per sota, el suport clau es troba als 8.879 punts", afegeixen.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0702 dòlars (+0,2%). El petroli puja moderadament. El Brent se situa als 82,33 dòlars i el WTI, als 78,01 dòlars.

L'or avança un 0,61% (1.949 dòlars) i la plata és gairebé plana (22,28 dòlars).

El bitcoin cotitza als 36.900 dòlars, mentre que l'ethereum segueix per sobre dels 2.000 dòlars (2.091 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,64%.

Noticias relacionadas

contador