ep archivo   adif adjudica la red 5g de sus principales terminales logisticas a nokia y cellnex por
ADIF - Archivo

Els experts de Barclays han reiterat el consell de mantenir sobre Cellnex i han retallat la seva valoració fins als 32 euros per acció des dels anteriors 35 euros, després d'analitzar els resultats presentats per l'operador de torres de telecomunicacions la setmana passada.

  • 34,74€
  • -0,69%

La retallada de valoració és perquè n'han elevat lleugerament la seva previsió de pèrdua per acció per al 2023 i el 2024. "Els resultats del tercer trimestre van estar en línia i les mètriques financeres clau per a l'any van ser reiterades", afirmen.

"La companyia continua treballant per reduir les inversions i accelerar-ne el despalanquejament, mentre continua lluitant contra l'augment de la inflació, els arrendaments i els costos d'interessos. L'assignació de capital serà un debat clau el Dia de l'Inversor del primer trimestre del 2024", afegeixen.

BANKINTER ACONSELLA COMPRAR

Per part seva, els analistes de Bankinter són més positius, ja que han reiterat el seu consell de comprar i la seva valoració de 45,70 euros després de conèixer les xifres trimestrals.

Segons la seva opinió, els resultats es van situar "en línia amb el que s'estimava", i consideren positiu que Cellnex millorés "les previsions de generació de caixa per a final d'any".

Mantenen el seu consell de comprar perquè “és una companyia de les que anomenem 'bond proxy', que ha patit molt en un entorn de fort repunt de TIR (rendibilitats) de bons sobirans, però que ho hauria de fer bé durant els propers mesos, amb demanda creixent, inflació encara elevada i fi del procés de pujades de tipus”.

A més, indiquen que "presenta sòlids fonamentals", compta amb "elevada visibilitat de fluxos de caixa, amb creixements propers al 15% esperats fins al 2025 i atractiva rendibilitat a futur".

Finalment, destaquen la seva "sòlida posició financera, amb venciment mitjà superior a 6 anys i majoritàriament a cost fix. A més, una política d'expansió més conservadora li permetrà reduir deute i possiblement millorar-ne el rating financer el 2024".

Noticias relacionadas

contador