ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 25 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX acomiada la sessió amb fortes pujades (+1,71%, 9.623 punts) després de descomptar una dada d'IPC als Estats Units millor del que s'esperava, ja que els preus a la principal economia del món van baixar més del previst l'octubre. Això, després que ahir l'IBEX pugés un 0,96% i superés la resistència de 9.434 punts.

  • 11.338,40
  • 0,09%

El selectiu espanyol segueix en verd i amb la mirada sobre els màxims anuals dibuixats als 9.741 punts. Els experts de Bolsamanía, no obstant, aconsellen cautela atès que l'índex s'ha deixat un buit alcista que podria cobrir durant les properes sessions.

Dins de l'IBEX 35, la majoria dels seus títols acomiaden la sessió en verd. Destaquen les alces en Solaria, Colonial, Cellnex i Grifols, mentre que el pitjor ha estat Unicaja, que avui ha celebrat Junta extraordinària per ratificar el nou CEO.

Al Mercat Continu, Soltec ha pujat amb ganes després de publicar resultats i Urbas ha avançat amb força després d'anunciar un acord estratègic a l'Aràbia Saudita. Fora del nostre país, Vodafone ha cedit a la borsa britànica després de perdre 155 milions al seu primer semestre fiscal (d'abril a setembre).

ALLAU DE DADES MACRO

El consens esperava una moderació fins al 3,3% des del 3,7% a la taxa general, mentre que la subjacent romandria ancorada al 4,1%. Tot i això, l'IPC general ha baixat fins al 3,2% i la taxa subjacent s'ha moderat al 4%.

La dada és clau per a la decisió de la Reserva Federal (Fed) del desembre. Recordeu que la setmana passada el president de la Fed, Jerome Powell, va donar un ensurt al mercat en afirmar que, "si resulta apropiat endurir encara més (els tipus), no dubtarem a fer-ho", cosa que va fer témer que encara es pugui produir una altra pujada de taxes a la darrera reunió de l'any (12 i 13 de desembre).

Avui també s'han publicat l'IPC final d'Espanya d'octubre (es queda al 3,5%), l'atur i el PIB del tercer trimestre a la zona de l'euro i l'índex ZEW alemany del novembre.

EL REGNE UNIT I LA XINA-EUA

Aquest dimarts se segueix parlant del que va passar al Regne Unit, on el primer ministre, Rishi Sunak, ha reorganitzat el seu Executiu després de fulminar Suella Braverman, antiga ministra de l'Interior, i ha recuperat David Cameron com a ministre d'Afers Estrangers.

"L'impactant decisió de Sunak de reincorporar l'exprimer ministre David Cameron com a secretari d'Afers Estrangers va portar els conservadors de tot el partit a qüestionar la direcció política del seu líder. Els membres del Parlament del Partit Conservador van passar dilluns planejant la resposta, i un va esmentar que les opcions sota discussió inclouen un intent de destituir Sunak abans de les eleccions", escriu 'Bloomberg'.

Naturalment, el mercat també està pendent de la trobada, prevista per demà dimecres, entre el president xinès, Xi Jinping, i el president dels EUA, Joe Biden. Bloomberg publica que els dos estan a punt per anunciar un acord que implicaria que Pequín prengui mesures enèrgiques contra la fabricació i exportació de fentanil, segons persones familiaritzades amb l'assumpte. Atenent l'acord, que encara s'està finalitzant, la Xina prendria mesures contra les empreses químiques per frenar el flux tant de fentanil com del material font utilitzat per fabricar el mortal opioide sintètic. S'espera que l'acord s'anunciï aquest dimecres, quan els mandataris es reuneixin a San Francisco, abans de la cimera de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Aquest dimarts també ha estat notícia el rescat que el govern alemany i un conjunt de “bancs privats i altres parts interessades” han concedit a Siemens Energy. La garantia concedida a la companyia alemanya puja fins als 15.000 milions d'euros, quantitat que s'usarà per intentar pal·liar la crisi profunda que travessa la seva filial Siemens Gamesa, ha informat el Ministeri d'Economia alemany a través d'un comunicat.

L'euro es canvia als 1,0859 dòlars (+1,53%). El petroli puja al voltant del 1%. El Brent se situa als 83,45 dòlars i el WTI, als 79,16 dòlars.

L'or puja amb moderació (1.968 dòlars) i la plata un 3,6% (23,18 dòlars).

El bitcoin cau fins als 36.3100 dòlars i l'ethereum, fins als 2.050 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,44%.

Noticias relacionadas

contador