ep un panel de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 (+0,76%; 10.223 punts) ha rebotat aquest divendres després de les pèrdues de dijous, que van superar l'1% per al selectiu espanyol per la caiguda del sector bancari. Cal destacar, el mercat ha operat amb normalitat malgrat el festiu a Espanya, tot i que s'ha registrat un volum negociat menor. Els valors més baixistes n'han estat CaixaBank i Cellnex, i els més alcistes n'han estat Grifols i Indra. Al còmput setmanal, l'IBEX ha acumulat guanys del 0,82%, encara que dimecres va marcar un nou màxim anual en preus de tancament als 10.258 punts.

  • 11.324,50
  • -0,13%

L'índex, tal com esperaven els analistes tècnics, es va girar a la baixa després d'acostar-se a la resistència de 10.300 punts (màxims del maig del 2018).

"Ha arribat el moment d'una para al camí després d'un mes i mig de pujades ininterrompudes. A curt termini, sembla imminent un atac al suport dels 10.000 punts, preus on es va deixar un buit alcista el 29 de novembre", explica César Nuez, expert de Borsamania.

"Alerta al seu comportament en aquests preus, ja que és molt probable veure una extensió de les caigudes fins als 9.700 punts. A mitjà i llarg termini, les seves perspectives tècniques són bones i tot sembla indicar-nos que, després d'una correcció sana, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins als 10.500 punts”, afegeix aquest expert.

L'INFORME D'OCUPACIÓ ALS EUA, LA CLAU

Aquest divendres, la dada clau de la jornada ha estat l'Informe d'Ocupació als Estats Units del mes de novembre. L'economia nord-americana va crear 199.000 llocs de treball el mes passat, per sobre dels 180.000 esperats. A més, la taxa d'atur va baixar de manera inesperada fins al 3,7% des del 3,9%, per sota del 3,9% anticipat.

Els futurs nord-americans han augmentat les caigudes després d'aquestes dades, que allunyen la possibilitat que la Reserva Federal comenci a rebaixar els tipus d'interès als propers mesos. En paral·lel, els rendiments dels bons han repuntat.

A més, els experts de Renta 4 recorden que "l'altra gran referència macro del dia serà la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan (dada preliminar del desembre), amb el focus posat en les expectatives d'inflació dels consumidors després del fort repunt del darrer mes".

En aquest cas, les expectatives d'inflació dels consumidors dels EUA per als propers 12 mesos, que recull la Universitat de Michigan en el sondeig sobre la confiança del consumidor, s'han reduït al desembre fins al 3,1% des del 4,5 % del mes anterior, marcant la lectura més baixa des del març del 2021.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2,5% (75,95 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,37% (1,0752 dòlars), i l'unça d'or cau un 1,29% (2.020 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,247% i el bitcoin puja un 1,59%, fins als 43.887 dòlars.

Noticias relacionadas

contador